Search
Close this search box.

Як поєднати теорію і практику: у Луцьку презентували монографію «Анатомія ритейлу»

У Луцьку в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків 24 червня відбулася презентація колективної монографії «Анатомія ритейлу» за редакцією Віктора і Романа Корсаків.

Презентація вийшла незвичайною, адже на заході не просто розповідали про книгу і процес її написання, а влаштували круглий стіл, на якому обговорили питання інтеграції теорії та практики в сучасному ритейлі.

До обговорення долучилися представники Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Волинської торгово-промислової палати. Модерувала захід директорка луцької Бізнес-академії практичного менеджменту Tatiana Repnitskaya.

Голова ради директорів групи компаній VolWest Group, доктор економічних наук, кандидат медичних наук, фундатор МСУМКу Viktor Korsak розпочав презентацію книги, подякувавши всім, хто завітав, та анонсував цікаве обговорення.

«Сьогодні нетипова презентація. Цікаво було б поспілкуватися з присутніми на тему теорії і практики, тому що в нас теорія «живе» своїм життям, а практика – своїм. Я думаю, що після нашого сьогоднішнього спілкування виникнуть якісь нові ідеї і думки, як зробити синергію цих двох речей», – зазначив Віктор Корсак.

Він почав круглий стіл з обговорення того, які шляхи інтеграції теорії та практики існують, і для чого їх потрібно наближувати:

«Я маю досвід і з одного боку барикад, і з іншого. Багато років займався наукою і займаюся практикою. В університетах наші студенти щось вчать, і все це їм начебто потрібне. Проте я постійно спілкуюся з менеджментом і сьогодні в Україні його рівень дуже низький в теоретичному аспекті. Все відбувається на інтуїції. Але ж існують простіші шляхи вирішити проблему».

Тому, за словами Віктора Корсака, менеджменту компанії VolWest Group захотілося створити таку книгу, яка б поєднала і теоретичні аспекти, і практичні. Пояснити, чому відбуваються певні процеси в бізнесі, як вирішити певні питання і показати це на практичних прикладах.

«Ми живемо в шалений час, в шаленому інформаційному потоці. Ми ні на що не маємо часу. Наука як така перестає існувати, а будь-які фундаментальні розробки створюють виключно для практичних цілей. Є якийсь теоретичний винахід – він одразу має інтегруватися у практику. Якщо в практиків є проблема, вона має надходити до вчених, які могли б її вирішити», – пояснив Віктор Корсак проблематику поєднання теорії і практики.

Значну частину обговорення присвятили й темі дуальної освіти, адже це один зі шляхів наближення теорії та практики. Це один з методів навчання, де теорію вивчають в університеті, а практику – одразу на підприємствах.

Освітяни зазначили, що сучасна освітня система намагається адаптуватися до того, щоб зменшити розрив між теорією і практикою. Зокрема і через впровадження елементів дуальної освіти. Її вже практикують у Волинському національному університеті імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університеті.

Представники волинських вишів переконані, що потрібно встигати за інноваціями і здобувати нові компетенції та інструменти. І в цьому може допомогти місцевий бізнес. Для освітян цінно, коли роботодавці залучені до викладання певних дисциплін.

«Дуже важлива комунікативна складова, коли працедавець говорить про цінність освіти студентам і водночас дає практичні знання. Ми розуміємо цінність поєднання теорії й практики. Приємно, коли роботодавці звертаються до нас. Бізнес шукає взаємодії з освітою, і освіта хоче комунікації з бізнесом, тому разом ми цього досягнемо», – зазначила учасниця круглого столу, проректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Наталія Благовірна.

Генеральний директор компанії VolWest Group Roman Korsak  своєю чергою розповів, як, на його думку, можна вирішити проблему поєднання теорії і практики в ритейлі, і зачепив проблему актуальності наукових досліджень.

«Дослідник отримує задоволення, коли він щось відкриває. Але найбільше задоволення він отримує, коли бачить, що ці відкриття впроваджуються у реальне життя. Дуже багато цікавих наукових теорій і відкриттів упроваджуються у світ через 10-30 років.

Навіть у Норвегії нас вчили по статтях 80-90-х років. Тому дуже важливо перед початком дослідження підійти до стейкхолдерів, до державних чи громадських організацій, або бізнесу, і запитати, що їм цікаво.

Ми зі свого боку готові надати свої майданчики та дату (базу даних, – ред.). У нас цих можливостей дуже багато. Тоді час від відкриття інновації до впровадження її в життя дуже сильно зменшиться, а науковці й практики будуть щасливішими».

Присутні погодилися, що треба сконцентруватися на прикладних дослідженнях, які б допомогли бізнесу.

На круглий стіл завітала й Руслана Лазарева, власниця мережі книжкових магазинів «Руніка». Вона поділилася своїми враженнями про монографію «Анатомія ритейлу»:

«Це книга, якої дуже не вистачає в Україні, і напевно, у світі. Щодня ми бачимо покупців, які приходять і купують зрозумілу для прочитання бізнес-літературу. Вони хочуть не фундаментальних знань, які отримують у вишах, а практичних. Ця книга розрахована на всіх. Вона не тільки стосується роздрібної торгівлі продуктами харчування. Вона підійде і тим, хто хоче почати свій бізнес, і тим, хто хоче розвивати наявний. Така книга з’явилася в Україні вперше за 20 років».

Редактор «Анатомії ритейлу» Віктор Корсак додав, що хотів створити книгу для тих, хто не любить читати. Тому що в монографію включені десятки творів українських художників. Це підвищує і рівень засвоєння матеріалу, і забезпечує розвиток естетичного інтелекту читача.

У підсумку учасники круглого столу домовилися працювати спільно і використовувати всі можливості освітян і базу компанії VolWest Group задля вирішення проблеми поєднання теорії і практики.

Модераторка заходу Тетяна Репницька зазначила, що монографію зробили колективною не випадково, адже одна людина не може бути компетентною у всіх сферах. У кожному розділі «Анатомії ритейлу» кожен автор писав про те, з чим працює.

Тож всіх авторів і співавторів монографії покликали на вручення свіжих примірників книги та подарунків. Кожен, хто доклав зусиль до створення «Анатомії ритейлу», зміг поділитися емоціями та спогадами процесу написання книги.

Потім велика команда великої компанії зібралася разом з учасниками круглого столу для пам’ятного фото.

Джерело: Бізнес. Район https://business.rayon.in.ua/news/401664-yak-poednati-teoriyu-i-praktiku-u-lutsku-prezentuvali-monografiyu-anatomiya-riteylu

Презентація колективної монографії «Анатомія ритейлу» відбудеться у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків

Унікальне масштабне видання «Анатомія ритейлу» за редакцією Віктора та Романа Корсаків побачило світ нещодавно.  Ця книга про «королеву економіки» – роздрібну торгівлю.

Презентація та тематичний круглий стіл на тему «Проблеми інтеграції теорії і практики у сучасному ритейлі» відбудеться 24 червня о 17:00 у Музеї сучасного українського  мистецтва Корсаків (вхід вільний, маска+дистанція)!  

Луцьк, вул. Карбишева, 1 (КРЦ «Адреналін Сіті»)

Питання до обговорення:

  • «Теорія без практики – мертва, практика без теорії сліпа» – актуальність інтеграції науки та практики.
  • Шляхи інтеграції теорії та практики.
  • Проблеми інтеграції теорії та практики у сучасному ритейлі.
  • Науково-практична література  як інструмент інтеграції теорії та практики.

У рамках заходу також передбачено панельна дискусія, автограф-сесія авторів та співавторів книги

Загалом, у колективній монографії викладено досвід менеджменту «Наш Край» та SPAR Україна за 20 років свого не простого, проте результативного розвитку. Автори поділилися прикладними аспектами ритейлу, теоретично обґрунтовуючи їх, надали корисні поради, які дозволять ефективно розвинути роздрібний бізнес із нуля та підвищити ефективність наявного.

Монографія є не лише унікальною за змістом, а й за формою: у книгу включено десятки творів найкращих сучасних українських художників із колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Це, з одного боку, підвищує рівень засвоєння матеріалу, а з іншого – забезпечує розвиток естетичного інтелекту читача та сприяє зацікавленості мистецтвом. Ми живемо в епоху інформаційного «потопу» і водночас тотального дефіциту часу, тому паралелізм пізнання – професійного та естетичного – є одним зі шляхів вирішення цих проблем.

Книга створена для кожного, хто займається ритейлом або планує вибрати цей напрямок розвитку, теоретиків та практиків торгівлі; виробників та дистриб’юторів; викладачів предметів про торгівлю та студентів; кожного, хто цікавиться проблемами цієї галузі економіки.

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться презентація книги “Великої казки про маленького хлопчика” заслуженого художника України Петра Антипа

У рамках розвитку корпоративних традицій інвестиційна компанія VolWest Group продовжує зустрічі з видатними особистостями сучасності під гаслом «Ти є той, із ким ти спілкуєшся».

18 червня о 17:00 год у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться зустріч із заслуженим художником України, членом Національної спілки художників України, відомим скульптором, маляром та графіком Петром Антипом.

Неординарна подія – презентація книги «Великої казки про маленького Хлопчика» Петра Антипа.

Сам автор, зазначає:

«Над цією Казкою я працював довгі три роки, хоча бажання висловити свої багаторічні спостереження й думки в слові плекав ще у довоєнні часи в Горлівці. Якось так сталося, що народження онуків підштовхнуло мене до реалізації давньої мрії. Хотілося розповісти їм так багато й попередити про те, що чекатиме на них у дорослому житті…

Наче, вийшло. І подобається Казка не лише онукам) Тож запрошую на презентацію книжки, обіцяю автограф-сесію, відповіді на питання та тепле спілкування».

«Філософська проблема «Людина і світ» і дотична до неї – «Quo vadis» («Куди йдеш») – складають смисловий стрижень казки для «майбутніх дорослих і колишніх дітей». Звісно, подібних творів чимало, але кожний із них є самоцінний саме через індивідуальну особистісність. Тут Автор (скульптор, маляр, графік, архітектор, мистецтвознавець) прагне оптимального знакового відображення зазначених проблем через метамову казковости, проєктуючи на образ головного героя свої власні роздуми про сучасного мистця-креатора як суб?єкта, що перебуває в контексті актуальних проблем часу. Ключові питання головного героя (Хлопчика): краще бути Велетнем чи Ліліпутом, а також – як визволити Сонце з полону темних хмар та інші – це ніщо інше як авторська алегорія. Двоплановість казкової образности робить її доступною як для дітей, так і для дорослих…», – зауважує кандидат філологічних наук Володимир Півень.

До слова, народився  Петро Антип 4 квітня 1959 р. у м. Горлівці Донецької області, Україна. Протягом 1980-1984 рр. навчався в Пензенському художньому училищі ім. академіка К. А. Савицького на відділенні скульптури. Паралельно вивчав живопис і графіку. Закінчив училище з дипломною роботою «Плотогони» (керівник – Сєвєрін А. В.). З 1982 по 1986 р. продовжував навчання в художніх майстернях В. Цоя та О. Бема.

З 1986 р. працював скульптором у Донецькому художньому комбінаті. В 1989 р. його прийнято до членів Спілки художників СРСР. Того ж року Петро Антип разом із мистцем Сергієм Новіковим  організував художню творчу групу «Схід» у м. Горлівці, до складу якої також увійшли Костянтин Чудовський та Вадим Лейфер. П. Антип – один із засновників галереї «Схід-Арт» у своєму рідному місті (1989 р.) та «Арт-галереї 13» у м. Донецьку (2007 р.). Ініціатор і співорганізатор трьох міжнародних симпозіумів зі скульптури в камені: в Горлівці (1989 р.), Донецьку (2006 р.) та Святогірську (2007 р.)

У 1990 р. мистець став стипендіатом Спілки художників СРСР. З 1992 р. – член Національної спілки художників України. З 2009 р. – заслужений художник України.

Автор проекту «Фонтан Життя» в Запоріжжі (2005 р.); фонтана «Грошеве дерево» в Донецьку (2009 р.); пам’ятника Петрові Горлову (1999 р.); співавтор пам’ятників Т. Шевченку в Горлівці і Добропіллі; академіку М. Амосову на Байковому кладовищі в Києві (разом із О. Дяченком, 2003 р.); Федору Єнакієву  (2010 р.) та поету Степанові Руданському в м. Калинівці Вінницької області (2014 р.)

Твори  Петра Антипа знаходяться в музеях, галереях та приватних колекціях  України, Росії, Франції, Німеччини, Італії  й Швеції.  Полотна майстра були закуплені Спілкою художників СРСР та Міністерством культури України.

Про творчість мистця знято п’ять документальних фільмів. Його ім’я ввійшло до наступних видань:  каталог «Погляд. Єдність 100 українських мистців світу – 100-річчю українських поселень в Канаді» (1995 р.); альбом «Мистецтво України ХХ століття» (2000 р.); Енциклопедія сучасної України (2001 р.); Історія українського мистецтва», т. 5 (2007 р.); Каталог виставки “DE PROFUNDIS” (З глибин…) Віхи Української пластики (2009 р.) тощо.

Спеціалізується в трьох видах мистецтва – скульптурі, малярстві, графіці.

Такі зустрічі допомагають нам розвиватися у духовному, культурному та професійному аспектах.

ЗАПРОШУЄМО!

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття виставкових проєктів Костянтина Зоркіна та Оксани Солоб

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття виставкових проєктів Костянтина Зоркіна та Оксани Солоб

Запрошуємо на відкриття виставкових проєктів Костянтина Зоркіна “Напад на місто” та Оксани Солоб “Хоум, світ хоум”, що відбудеться 9 червня о 17 годині. Вхід вільний!

Дрес-код – МАСКА + ДИСТАНЦІЯ!

Костянтин Зоркін (Харків) «НАПАД НА МІСТО» живопис, скульптура

Будь-яке місце чи місто може стати домом, якщо дає притулок, якщо у ньому можна сховатися. Але наше відчуття безпеки – це продукт домовленості із зовнішнім світом, це угода, яка може бути порушена протилежною стороною без нашого дозволу. Імовірність такої можливості не дає спокою навіть у найкомфортніших умовах.Можна сховатися у логічні конструкції, вибудувані інтелектом на фундаментах чи руїнах культури, країни, родини. Що величніші палаци спокою і храми упередженості, то багатіше вони декоровані, більш надійним здається це місто. Аж поки чудовиська із світу хаосу не пройдуть маршем крізь нашу схованку, навіть не помітивши її раціональної краси. Ірраціональні чудовиська не підписують угоди, бо не грають за нашими правилами.

Оксана Солоп (Луганськ, Харків) «ХОУМ, СВІТ ХОУМ» графіка, об’єкти

Приємна назва і ностальгічні асоціації, що виникають поряд із нею, – це не про фанерні планшети, не про крука та череп із соняшникового насіння, не про чорно-білий, подряпаний, моторошний світ фотоколажів, створених мисткинею.Чому так? Хіба дитинство, родина, рідне місто, будинок, де минули перші роки життя, не мають викликати позитивних емоцій? Тому що насправді жодної ностальгії нема. Є спогади, але вони типові. Є локації, що збереглися у пам’яті, але їх не можна відрізнити від таких само будинків, мікрорайонів, пустирів пострадянського світу. Не можна навіть відрізнити людей на родинних фото того часу: «чи то моя родина – чи інша?».Упорядкована типовість руйнує цінність спогадів. Вони втрачають унікальність, перестають бути коштовними рисами особистості. Звикнути до цього можна, якщо перестати згадувати, зменшуючи щодня комунікацію з минулим.

Відбувся VIII шаховий турнір «VolWest Group»

Восьмий рік поспіль, за виключенням минулого року,  в компанії «VolWest Group» відбувся корпоративний турнір з шахів. Позмагатися в інтелектуальній грі в Арт – коворкінг  «Робітня», що в СРК «Адреналін Сіті» зібралось шестеро найсильніших учасників компанії.

Протягом напруженої  двогодинної боротьби шахісти зіграли п’ять партій  гри по колу (15 хв). Судили турнір працівники волинського шахово-шашкового клубу «Біла тура»:  заслужений майстер спорту по шашках Людмила Ведерко та першорозрядник з шахів Сергій Григорович.  Протягом кожної партії відчувалася напружена та запекла боротьба учасників.

За підсумками інтелектуального турніру третє місце та бронзову медаль виборов Богдан Пус (мережа супермаркетів «Наш Край» та SPAR). Почесне друге місце здобув Ігор Васін (СРК «Адреналін Сіті»). Переможцем турніру та володарем золотої медалі і кубка став Олександр Кунаков (ІГ «Волвест Груп»).

Призери змагань були нагороджені дипломами, медалями, подарунковими сертифікатами від СРК «Адреналін Сіті», та головним кубком «Переможець VIII турніту з шахів VolWest Group».

У Вараші відкрили оновлений SPAR

Ми ретельно готувались, щоб зустріти вас якнайкраще. Підібрали гарний асортимент ваших улюблених товарів: м’яса, ковбас, риби власного копченя, напівфабрикатів, фруктів, молочної продукції та багато інших продуктів на кожен день і до свят
А ще маємо для вас гарний вибір кулінарії, щоб ви менше часу витрачали на приготування їжі, а більше проводили з рідними. І, звичайно ж, свіжий подовий хліб із хрумкою скоринкою та наша запашна випічка чекатиме на вас щодня
А якщо захочете швидко перекусити, то приготуємо вам хот-дог паніні або бургер  та запропонуємо горнятко гарячої запашної кави чи чаю із смачнющим тістечком власного виробництва
Знайти нас можна за адресою:
Вараш, вул. Енергетиків, 19

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ