Search
Close this search box.

У березні відкрились два магазини SPAR

У березні відбулось відкриття двох магазинів SPAR у Житомирі та Сумах. Нові торговельні заклади працюють на умовах франчайзингу.

У Житомирі SPAR Express знаходиться за адресою вул. Старий Бульвар, 6. Його площа становить 75 м кВ. У Сумах SPAR розташований за адресою вул. Куликівська, 98/1, із площею 113 м кв.

У обох магазинах для обслуговування покупців працює дві каси, є відділ із уже популярним серед відвідувачів Food to Go зі смачними паніні та свіжозмеленою кавою.

З початку 2021 року вже відкрито 4 нові магазини, 4 нових підприємці стали власниками успішного бізнесу та обрали для цього сферу ритейлу і міжнародний бренд SPAR, у якості надійного партнера.

Сьогодні SPAR – одна з найбільших у світі мереж супермаркетів та гіпермаркетів, що складається з понад 13 000 магазинів, які діють у 50 країнах світу.

В Україні мережа розвивається за системою франчайзингу та пропонує 4 торгових формати: SPAR Express (магазини біля дому торговою площею до 200 кв.м), SPAR (супермаркети 200-800 кв.м), EUROSPAR (супермаркети 800-3000 кв.м), INTERSPAR (гіпермаркети більше 3000 кв.м). Ключові цінності SPAR для покупців – це широкий асортимент якісних і свіжих товарів, європейські стандарти обслуговування, індивідуальний підхід до кожного клієнта, комфорт і затишок в кожному магазині.

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків провели День інклюзії

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків організували захід для сонячних дітей.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею.

Спільно з кафедрою фізичної терапії та ерготерапії ВНУ імені Лесі Українки та ГО «Даун-Синдром», на платформі музею Корсаків організували масштабну подію, в рамках якої зібралися вихованці ГО «Даун-синдром», школярі, а також студенти-волонтери.

Діти взяли участь у майстер-класі з виготовлення весняних листівок, потанцювали під запальну музику, пограли з волонтерами-аніматорами та, звичайно, мали змогу ближче ознайомитися з українським сучасним мистецтвом.

«Дуже дякуємо волонтерам із ВНУ за проведення такої чудової події, а дітям – за участь», – зазначили в дописі.

Джерело: https://lutsk.rayon.in.ua/news/359098-u-muzeyi-korsakiv-proveli-den-inkliuziyi-foto

«Життя – це і є вежа»: у Луцьку презентували проєкт Антона Логова

У Чільній залі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили новий виставковий проєкт Антона Логова «ВЕЖА».

Про свій творчий шлях навчання та труднощі, а також власні рефлексії автор розповів на презентації. З митцем вдалося поговорити і журналістам Район.Луцьк.

Життєвий шлях автора доволі звивистий: він закінчив Одеське художнє училище Грекова, Київську Академію мистецтв, стикався із нерозумінням викладачів, але продовжував творити та подорожувати зі своїми роботами світом.

«ВЕЖА» Антона Логова стала окрасою і Музею сучасного мистецтва у Луцьку. Вона привертала увага, перехоплювала подих і змушувала міркувати про майбутнє і згадувати минуле. Ввійшовши у залу, одразу захотілося розглядати інсталяцію з усіх боків.

«Конструкція інсталяції – це вертикаль від землі до неба, що символізує певний духовний зріст людини, яка в кінці земного життя «залишає» одяг на вежі і крокує у вічність. Ця робота – це символ. Будівництво умовної вежі бажань – і є сенсом цілого життя. Людина все життя будує свою вежу», – розповів Антон Логов.

Цей проєкт митець присвятив всім людям, які перемогли важкі життєві обставини і хвороби, та знайшовши в собі сили, продовжують рухатися вперед.

Під атмосферну музику присутні вдивлялися у «ВЕЖУ», розмовляли із митцем, розпитували про проєкт. Антон Логов зізнався, що червоний колір секторів його «ВЕЖІ» символізує людське життя. У його розумінні це колір вогню та енергії. Проте, автор також зауважив, що кожен може бачити у тому щось своє.

Керівниця науково-дослідного відділу МСУМК Зоя Навроцька запевнила, що це особлива інсталяція, яка спонукає до небайдужості та до діалогу.

Простір Музею теж запрошував до розмови про життя та «ВЕЖУ».

Джерело:https://lutsk.rayon.in.ua/news/357971-zhittia-tse-i-e-vezha-u-lutsku-prezentuvali-proekt-antona-logova?fbclid=IwAR1GJJLZf_vR_Mn3Ke__jIhmJDMR4U8zELaVS_QmrHcNEy6Ligw2QbHt8ic

У Чільній залі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків новий виставковий проєкт Антона Логова «ВЕЖА»

Запрошуємо на відкриття виставкового проєкту Антона Логова «ВЕЖА», що відбудеться 17 березня о 17 годині.

Вхід вільний(маска+дистанція).

Сам автор про свою інсталяцію зазначає:

«Ця робота про людську гідність в часи великих змін. Про те, як кожний з нас все життя будує «вежу сподівань і надій», які часто не справджуються…

З висоти вежі краще «проглядається» світ. Але час краде пам’ять. І поки ми будуємо, світ краде в нас і час…

Будівництво умовної вежі бажань – і є сенсом цілого життя.

Конструкція інсталяції – це вертикаль від землі до неба, що символізує певний духовний зріст людини, яка в кінці земного життя «залишає» одяг на вежі і крокує у вічність.

Присвячую цю роботу також всім людям, які перемогли важкі життєві обставини і хвороби, та знайшовши в собі сили продовжують рухатися далі вперед.

Вони будують вежу».

Виставковий проєкт «Космос Емми Андієвської» мандрує в Острог

У рамках проєкту «Дифузія» вже 14-та виставка «Космос Емми Андієвської» відбудеться у м. Острог  в Арт-Акластері Національного університету «Острозька академія».

Виставка приурочена Дню народження мисткині, якій 19 березня виповниться 90 років.

Отже, урочисте відкриття відбудеться 18 березня, о 16.00.

Вхід вільний(маска+дистанція).

Нагадаємо, проєкт національного масштабу «Дифузія», приурочений до 30-річчя відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Термін «дифузія» в перекладі з латини означає поширення, розтікання, розсіювання, взаємодія.

На думку фундатора МСУМК Віктора Корсака, саме через гостьові виставки розшириться аудиторія поціновувачів сучасного мистецтва як в Україні, так і за її межами.

Керівна партнерка Музею Леся Корсак зазначає, що ініціатори мають на меті збільшити доступність сучасного національного мистецтва для кожного мешканця держави і сприяти розвитку мистецтва в різних регіонах, представляючи провідних художників.

До слова, перед вжиттям карантинних заходів проєкт «Дифузія» успішно реалізували вже тричі: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, та у Івано-Франківську з її ж творами.

For reference purposes:

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка. Мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література». Малярство художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів нею передано до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків.

Музей Корсаків запрошує на виставку Бориса Фірцака

Весну Музей сучасного українського мистецтва Корсаків розпочинає з міжмузейного проєкту Бориса Фірцака «Портретація».

Вже 12 березня о 17.00 відбудеться відкриття виставки. Вхід вільний (маска+дистанція).

Виставка діятиме до 18 квітня.

До слова, Борис Фірцак працює в жанрах живопису, графіки, сценографії, архітектурного дизайну, а також як художник кіно і театру. З 2006 р. є членом Всеукраїнської творчої спілки «БЖ-арт», а у 2014 р. приєднався до мистецького об’єднання київських художників «Синій жовтень».

Твори Бориса Фірцака зберігаються у Музеї видатних діячів української культури (Київ), Державному музеї театрального, музичного та кіномистецтва України (Київ), Фонді Мазоха (Львів), Будинку-музеї М. Волошина (Коктебель), у приватних зібраннях в Україні, Польщі, Австрії, Данії, США.

У живописному репертуарі художника є натюрморти і пейзажі, але найвагоміша та найрепрезентативніша складова його практики — саме портрет.

For reference purposes:
Український художник Борис Фірцак народився в 1961 у Закарпатській області. Закінчив Республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка (1979) та Український поліграфічний інститут ім. І. Федорова (1984). З 1987 бере участь у республіканських і міжнародних виставках. Член Всеукраїнської творчої спілки художників «БЖ-АРТ» (2006). З 2014 – учасник мистецького об’єднання київських художників «Синій жовтень». Твори зберігаються у Музеї видатних діячів української культури, Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України, Фонді Мазоха у Львові, Будинку-музеї М. Волошина в Коктебелі, Музеї українського живопису (Дніпро) та у приватних зібраннях України, США, Австрії, Данії, Польщі, Росії, Чехії.

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ