Search
Close this search box.

«Космос Емми Андієвської» з фондів Музею сучасного українського мистецтва Корсаків побачать рівняни

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків презентує проєкт «Дифузія», мета якого сприяння розвитку мистецтва у різних регіонах України та посилення взаємодії і співпраці між музейними інституціями.

Отже, виставка «Космос Емми Андієвської» відбудеться вже 29-го  січня  в м. Рівне  у галереї європейського живопису «Євро-Арт»,  що знаходиться за адресою, м. Рівне, проспект Миру, 4. Презентація виставки відбудеться о 15:00. Вхід вільний (маска+дистанція).

Це тринадцята виставка в рамках культурно-мистецького проєкту «Дифузія».
В експозиції, яка триватиме  понад місяць, буде представлено кілька десятків живописних робіт з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків (Луцьк). Серед  них, зокрема, унікальні картини з доповненою реальністю.

Нагадаємо, проєкт національного масштабу «Дифузія», приурочений до 30-річчя відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Термін «дифузія» в перекладі з латини означає поширення, розтікання, розсіювання, взаємодія.

На думку фундатора МСУМК  Віктора Корсака, саме через гостьові виставки розшириться аудиторія поціновувачів сучасного мистецтва як в Україні, так і за її межами.

Керівна партнерка Музею Леся Корсак зазначає, що ініціатори мають на меті збільшити доступність сучасного національного мистецтва для кожного мешканця держави і сприяти розвитку мистецтва в різних регіонах, представляючи провідних  художників.

До слова, проєкт «Дифузія» успішно  реалізували вже дванадцять разів: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської,  у Івано-Франківську, Хмельницькому, Кам’янці –Подільському, Тернополі, Вінниці, Маріуполі, Бердянську , Ужгороді  Чернігові та Чернівцях з її ж творами.

For reference purposes:

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка. Мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література». Мистецтво  художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів нею передано до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків презентував проєкт «Інклюзія»

Ціль проєкту – збільшити інклюзивність музейного простору для людей з інвалідністю, зробити відвідування МСУМКу приємним і корисним абсолютно для всіх груп гостей.

Хоча останній рік видався важким випробуванням для всіх, ми маємо помічати людей, яких не можна не помічати. Ми – разом, і ми потрібні один одному.

У співпраці з волонтерами і громадськими організаціями, ми запускаємо серію екскурсій та майстер-класів. Першопрохідцями стануть підопічні ГО «Волинська обласна організація «Янголята», діти з розладами аутистичного спектру.

Вони матимуть змогу відвідати музей, прослухати невелику екскурсію залою Актуального мистецтва, а за підтримки громадської організації «Інклюзивні студії» у дітей з’явиться можливість змайструвати новорічні листівки до свят.

У Луцьку відкрили коворкінг-центр «Робітня»

10 січня відбулося урочисте відкриття коворкінг-центру «Робітня». На заході всі мали змогу відпочити та дати волю фантазії: відвідувачі малювали картини, фотографувалися та навіть набивали тату.

«Це – креативний простір, де кожен може стати митцем, а кожен митець зможе створити щось велике», – запевняє команда, яка працювала над проєктом.

Метою даного проєкту є створення мистецького коворкінг-центру, який об’єднає людей одержимих мистецтвом у єдиному робочому просторі, що забезпечить синергію їх становлення та розвитку.

11 причин, чому варто обирати цей центр:

1. Працює 24/7

2. Унікальна спеціалізована інфраструктура для художників (друкарський станок, піч для випалу, гончарне коло, шліфувальна машина для скла)

3. Безлімітний доступ до Музею сучасного мистецтва Корсаків та Музею промислового дизайну

4. Розвинена рекреаційна інфраструктура (кафе, ресторани, супермаркет «СПАР», боулінг, більярд, корти, футзальні майданчики, настільний теніс, зали єдиноборств, музеї)

5. Дитячий садок (працює 8.00 – 20.00, оплата погодинна)

6. Регулярне навчання (форуми, вебінари, тренінги, майстер-класи)

7. Щотижневі івенти

8. Безкоштовний чай, кава

9. Фуршетне меню

10. Зона барбекю («Поліщук»)

11. Готель та хостел для гостей міста

Хто завітав на відкриття та що відбувалося на заході – дивіться на фото.

Фото: Ірина КАБАНОВА

Локація: «Адреналін Сіті»

Джерело: https://volyn.tabloyid.com/zhittia/u-lutsku-vidkrili-kovorking-tsentrrobitnia-foto

« of 2 »

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ