Search
Close this search box.

ОГОЛЕНІ ЖІНКИ ТА ЗЛАМАНІ СТІЛЬЦІ: У ЛУЦЬКУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «МІФІЧНУ» ВИСТАВКУ.

Київський художник Андрій Александрович-Дочевський експонував виставковий проект «Приборкані міфи» у суботу, 25 січня, в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Лучанам представили серії «Стільці», «Мій Гамлет» і цикл «Старий заповіт», які віддзеркалюють різні роки творчості митця. Його роботи відомі серед поціновувачів малярства, графіки та сценографії.

Столичний гість розповів, що до Луцька у нього особливі почуття, оскільки колись створював декорації для луцьких театрів. Митець додав, що тут його маленька батьківщина, тому саме це місто художник обрав, аби презентувати виставку до свого ювілею – «знову тридцять», як жартує сам Андрій Александрович-Дочевський.

На думку митця, приборкання міфу полягає у його переосмисленні, вкладі фантазії. Наприклад, своїх друзів художник зобразив, як богів.

«Ця етруська серія – це портрети моїх друзів, але передані через етруську естетику. Тоді всі були богами, і я подумав, що всі мої друзі теж боги. Це певна фантазія. Я думаю, що мистецтво завжди має бути над побутом, життям. Як в театрі є подіум, сцена, так і великі майстри італійського Відродження, все робили театрально.

Серія «Стільці» – про побутові речі, які нас оточують – стільці, одяг, але в певному натюрмортному з’єднанні вона народжує сатиричні образи стосовно до нашої дійсності. Там зображені чоловічий і жіночий початок. Жіночий – червоний, а чоловічий ? білий. Деякі стільці зламані, тому що в нас чоловіки ведуть себе не дуже тактовно стосовно жінок. Так я відчуваю, я показую те, що є», ? розповів про свої роботи митець Андрій Александрович-Дочевський.

У цій серії представлений стілець «Юля», що символізує Юлію Тимошенко, та низка інших політичних алюзій.

На виставку завітало чимало поціновувачів творчості художника. Серед них ? викладач режисерських дисциплін коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського Світлана Федонюк.

«Творчість пана Андрія – багато в чому театральна. Важливо, що вона дотична до Волині, до Луцька. Художник свого часу створював декорації для лялькового та музично-драматичного театрів. Пан Андрій – викладач в художній академії у Києві, готує театральних художників-декораторів. Саме тому я тут, на його виставці, як поціновувач його таланту – і мистецького, і педагогічного. Прийдемо ще зі студентами», ? запевнила вона.

Емоціями з «Таблоїдом Волині» поділилась учениця Луцької художньої дитячої школи Стефанія:

«Мені надзвичайно сподобалися його картини. Вони відрізняються від інших, вони яскраві, вони чудові, в них відображене життя. Дуже цікаві образи, пози, і скомпоновано надзвичайно гарно. Картини неймовірні», ? поділилась емоціями юна поціновувачка таланту.
Виставка триватиме до 25 лютого.

Текст і фото: Юлія КАРМАНСЬКА

КЛЮЧКИ, ШАЙБА ТА ГЛІНТВЕЙН: ВОЛВЕСТІВЦІ РОЗІГРАЛИ КУБОК ВАСИЛЯ

14 січня на території РЦ «Адреналін Сіті» відбувся особливий хокейний турнір: за символічний «Кубок Василя» змагалися команди підприємств, які входять до корпорації «VolWest Group».

Щорічний хокейний турнір на Старий Новий рік – це давня корпоративна традиція «VolWest Group», що відбувається вже 16 років поспіль. Раніше любителі хокею збиралися на ставках у Зміїнці. А відколи відкрилися тенісні корти на території адреналін Сіті, турнір рповодять тут.

Не винятком став і кубок 2019 року. Команди-учасники грали між собою в одне коло. Згідно з фінальним рахунком, пальму першості отримала команда «VolWest Group», друге ж та третє місце посіли «Адреналін» і «Техно Модуль».

Поки суперники змагались у запеклій грі на полі, вболівальники мали можливість перекусити та зігрітися глітвейном.

Спорт, зігріваючі напої та веселий настрій – щорічний корпоративний хокей у «VolWest Group» пройшов у найкращих традиціях активного зимового відпочинку.

VolWest Group відзначила кращих працівників року

Напередодні Нового року Інвестиційна Група VolWest Group підвела підсумки 2018 року та урочисто відзначила кращих працівників.
В цьому році була започаткована нова традиція – захід розпочався з бізнес-тренінгу «Емоційний інтелект у бізнесі» для всіх запрошених, а продовжився святковою частиною в унікальному Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, де нагородили кращих працівників Volwest Group, відзначили кращі інноваційні та соціальні проекти 2018 року.
Цього року головну нагороду «VolWest Star 2018» отримала директор інвестиційного проекту Комп’ютерна Академія «ШАГ» Інна Кондратюк.

Почесні золоті зірочки «Star Manager 2018» здобули: технолог власного виробництва напрямку “Випічка” мережі «Наш Край» Лариса Фатєєва, керівник відділу мережі «Наш Край» Віталій Демчишин, операційний директор мережі «Наш Край» Наталія Сайкевич, регіональний менеджер з розвитку мережі СПАР Україна Корпорейшн Сергій Терещук, директор Чернівецької філії КА ШАГ Володимир Криштанович, директор Житомирської філії КА ШАГ Любов Трибун, директор Хмельницької філії КА ШАГ Віталій Іванов, керівник структурного підрозділу «Адреналін Сіті» Андрій Бондар та керівниця мережі “Район.in.ua”, Сід Медіа Груп Наталія Пахайчук.

У номінації «Star Innovation Project 2018» бронзовим призером став проект впровадження системи NPS у мережі «Наш Край». Керівник проекту – керівник департаменту маркетингу Петро Кульпач.
Почесне друге місце за удосконалення програми лояльності «Завжди вигідно» мережі «Наш Край» отримав керівник департаменту маркетингу Петро Кульпач.

Перше місце за проект «Дизель Центр» посів керівник СТО «Прибалт Сервіс» Анатолій Дорошенко.
Переможцями у номінації «Star Social Project» цьогоріч стали одразу три проекти. Зокрема, у номінації «З добром у серці» нагороду отримала родина Корсаків за грандіозний проект – культурну інституцію Музей сучасного українського мистецтва Корсаків.
У номінації «Крок до зірок» за два проекти для молоді: Літня школа журналістики та Зимова школа PR почесні нагороди отримали керівник Бізнес Академії Практичного менеджменту Tatiana Repnitskaya та керівник мережі Район ін. ua Наталія Пахайчук.
В рамках премії Star Social Project визначено ще одну номінацію – «Зелений оберіг», це номінація за екологічну діяльність, яка вручається за добровільну підтримку і заохочення зусиль, пов’язаних з охороною довкілля; вирішення екологічних проблем. Сертифікат за перемогу у номінації «Зелений оберіг» та статуеткою нагороджено керівника КСВ-проектів мережі «Наш Край» Вікторію Матвіюк за проект «Наше місто – чисте!».

Також під час врочистого вечора були нагороджені випускники Бізнес Академії Практичного менеджменту РМВА, які успішно пройшли навчання та захистили дипломи за програмою GENERAL MBA.

Вечір продовжився неперевершеним виступом квартету Tenors BEL’CANTO.
Після чудового виступу гостей вечора запросили на святковий фуршет та новорічну дискотеку у кафе на боулінгу КРЦ «Адреналін Сіті».

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ