Search
Close this search box.

Мережа “Наш Край” відкрила нові магазини в Дніпровському та Острозі

Мережа супермаркетів “Наш Край” завершила перше півріччя, відкривши 12 нових торгових закладів на умовах франчайзингу та 1 власний супермаркет у смт. Теплик на Вінниччині.
Наприкінці червня мережа супермаркетів “Наш Край” відкрила два торгові заклади. Нині мережа налічує 221 ТЗ.
24 червня новий супермаркет у форматі “біля дому ” відкрився у м. Острог Рівненської області. Працює новий магазин за адресою вул. Незалежності, 20А, торговою площею 160 м. кв. Для покупців працює 2 каси. У новому магазині присутні відділи власної випічки та свіжого м’яса.

25 червня ще один ТЗ мережі запрацював у смт. Дніпровське Днпропетровської області по вул. Островського, 13. Торгова площа 132 м. кв., 2 каси. Магазин працює в форматі “біля дому”. Присутній відділ власної випічки.

У нових супермаркетах «Наш Край» діє програма лояльності, що дозволяє покупцям накопичувати бонуси та економити на наступних покупках.
Свіжість, гостинність, завжди вигідно – це по-нашому!

В АДРЕНАЛІН СІТІ ПРЕЗЕНТУЮТЬ УНІКАЛЬНУ СОЦІАЛЬНУ РЕКЛАМУ

21 червня (середа) об 11.00 год. в кінокомплексі Адреналін, синя зала (вул. Карбишева, 1) відбудеться презентація соціальних роликів на тему безпеки дорожнього руху.

У роликах ідеться про керування в стані алкогольного сп’яніння та негативні наслідки від цього.

Статистика вражає: за перші чотири місяці 2017 року в Україні в ДТП, що стались з вини нетверезих водіїв, травмувалось 389 осіб і 25 загинуло!

Ролики створені у співпраці Патрульної поліції Луцька та Соціальної ініціативи Андрія Покровського «МИ СВІДОМІ» за підтримки Культурно-розважального центру Адреналін Сіті.

Вперше поліція та громадськість відзняли повноцінні професійні роботи, які транслюватимуться в мережах кінотеатрів та на центральних каналах.
Опісля презентації відбудеться дискусія на тему «Керування у стані сп’яніння: шляхи вирішення проблеми», в якій візьмуть участь поліцейські, медики, представники влади, соціальних служб та всі охочі.

Також патрульні поліцейські проведуть майстер-клас для дітей на тему безпеки дорожнього руху на території культурно-розважального центру Адреналін Сіті.

Запрошуємо представників ЗМІ на презентацію!

Єва, що втратила голову від кохання і оголені музи: Арт-кафедра відкрила виставку еротичних картин

Надихаюче, заворожуюче, звабливе і прекрасне, і, разом з тим, примхливе, егоїстичне і жорстоке. Таке різне і таке подібне за природою кохання презентувала Галерея сучасного мистецтва “Арт-кафедра” у виставковому проекті “Ерос і натхнення…”.

Виставка об’єднала твори 18 художників з різних України, з різним досвідом праці, відмінним творчим обличчям, але спільною темою натхнення і творчого пориву.

Привітала з відкриттям проекту керуючий партнер галереї Леся Корсак.

“Ці митці, що зібралися сьогодні, то вершина сучасного українського мистецтва. Наша галерея виконує свою функцію – об’єднує Україну і формує колекцію чудових полотен для того, аби передавати їх із покоління в покоління. Еросу ми хотіли презентувати у теплу пору року, коли люди особливо захоплюються цією темою. У кожній людині існує потяг до досконалості, а цей потяг – не лише плотське захоплення, а й духовне віддзеркалення”, – поділилася пані Леся.

Про актуальність творчого задуму виставки розповіла мистецтвознавець Зоя Навроцька. На її думку, ця тема правічна, але сьогодні надто експлуатована, від чого нерідко кохання набуває вульгарних рис, відволікає і розчаровує людей.

“Нам хотілося зробити виставку творів справді натхненних, розкрити травму між духовним і тілесним коханням, показати, що поряд з Еросом завжди стоїть Танатос, поряд з красою росте щось руйнівне і хаотичне. Тут кожен зможе вибрати і натхнення, і знайти для себе річ, яка еманує, запалює і кличе “, – зазначила пані Зоя.

На виставці можна переглянути графічні незабутньої, але майже не знаної в Західній Україні Людмили Ястреб(Одеса), малярство Петра Гулина (Львів), експресіоністичні метафори Людмили Лободи (Львів) та вишукано-ліричні образи Валерія Басанця (Одеса). А ще твори Петра Бевзи, Андрія Александровича, Петра Лебединця, Алли Алексєєвої (Київ), Олександра Сердюка, Вадима Петрова (Харків), Віктора Маринюка (Одеса), Наталки Кумановської, Катерини Ганейчук (Луцьк), Павла Ковача (Ужгород), Володимира і Тетяни Бахтових (Миколаїв), Петра Антипа (Донецьк).

Київський мистецтвознавець Олена Живкова зазначила, що маленькі містечка перетворюються у великі тоді, коли там з’являються осередки культури. Адже культура лишається навіть тоді, коли зникають цілі цивілізації.

“Вам пощастило, що у місті живуть люди, які створили такий осередок культури. Переконана, що держава не зобов’язана збирати твори мистецтва. Це повинні робити люди, закохані у мистецтво”, – зазначила вона.
Виставка триватиме до середини серпня. Запрошуємо! Вхід вільний!

Літня школа практичної журналістики від CID MEDIA GROUP оголошує четвертий набір слухачів

Короткий інтенсивний курс журналістики для початківців триватиме з 3 по 14 липня 2017 року, який включає серію майстер-класів волинських журналістів-практиків (3-8 липня) і стажування у видання з холдингу CID MEDIA GROUP (10-14 липня).

Участь можуть взяти усі охочі, які мріють чи планують працювати у ЗМІ. Запрошуємо подавати заявки абітурієнтів і студентів будь-яких спеціальностей, випускників вузів.
Літня школа практичної журналістики – це не тільки можливість почерпнути нові знання, а й проявити себе і знайти роботу у волинських ЗМІ.

Заявки на участь у школі журналістики можна надсила до 30 червня, за довідками звертайтеся по телефону 0980276797 , детальну інформацію про школу шукайте на офіційній сторінці Літньої школи практичної журналістики у Луцьку у Facebook.

Організаційний внесок – 200 гривень (методичні матеріали, кава-брейки). Організатори не компенсовують проїзд, проживання і харчування.

Літня школа практичної журналістики – це спільний соціальний проект холдингу CID MEDIA GROUP, Бізнес-акдемії практичного менеджменту PMBA та Волинського осередку Незалежної медіа-профспілки України.

Тривалість – 3-14 липня з 09:00 до 17:00.

Місце проведення – м. Луцьк, вул. Євгена Сверстюка, 1, РМВА

Ерос і натхнення… Галерея “Арт-кафедра” відкриває виставку про вічне

“Ерос і натхнення…” – під такою назвою 15 червня у Галереї сучасного мистецтва України відкривається новий виставковий проект, присвячений вічним почуттям. Початок о 17:00 год. Вхід вільний!

“А втім що первинне, а що вторинне в контексті відомої міфологічної історії? Кохання, попри всю тендітність цього почуття, є нескінченним. Воно рівнозначне вічності. Від часу наскельних малюнків, скіфських баб, античних героїв, мадонн Ренесансу і аж донині воно існує понад катаклізмами епох, суспільними зламами, духовними прагненнями й потрясіннями. О, ця жадоба людства до плотської втіхи! Скільки її у переливах барв або чуттєвості ліній художників усіх часів та народів… Скопас, Пракситель, Леонардо, Рафаель, Енгр, Клімт… Про нього міркували філософи, його оспівували музиканти…

…Однак поряд із світлим Еросом-Коханням неодмінно існує темний Танатос-Смерть, а отже агресія нищення, вмирання, згасання того, що горіло полум’ям насолоди. Все найпрекрасніше підвладне волі Танатоса. Він руйнівна сила, яка нівечить і карає, змішуючи в хаосі ніжність та страждання, потворність і красу. Напевне мав рацію Фройд, коли вважав, що ця вісь-антитеза: Любов – Смерть; Ерос – Танатос – вивищена понад буденністю земного життя, що вона і є тим райським натхненням, яке споконвіку вабить, спонукаючи до творчості.

Виставковий проект «Ерос і натхнення» присвячений цій повсякчас актуальній темі. Він об’єднує в експозиційному ряду твори художників із різних куточків України, з різним досвідом праці, відмінним творчим обличчям. Тут вперше зустрінуться графіка незабутньої, але майже не знаної в Західній Україні Людмили Ястреб (1945 – 1980) (Одеса) із малярством Петра Гулина (Львів). Експресіоністичні метафори Людмили Лободи (Львів) звучатимуть поряд із вишукано-ліричними образами Валерія Басанця (Одеса). А ще твори Петра Бевзи, Андрія Александровича, Петра Лебединця, Алли Алексєєвої (Київ), Олександра Сердюка, Вадима Петрова (Харків), Віктора Маринюка (Одеса), Наталки Кумановської, Катерини Ганейчук (Луцьк), Павла Ковача (Ужгород), Володимира і Тетяни Бахтових (Миколаїв), Петра Антипа (Донецьк) – таких не подібних за людською вдачею та мистецькою практикою авторів – продемонструють розуміння цієї тематики сьогодні, в царині української художньої культури сучасності.

Незважаючи ні на які обставини Ерос – в іпостасі пустотливого хлопчиська із луком та стрілами – й надалі панує над світом людей, повсякчас хвилюючи їхні серця, впливає на їхню волю! ”

Мистецтвознавець Зоя Навроцька

Комп’ютерна академія ШАГ організувала літній табір для дітей атовців

Комп’ютерна академія ШАГ надала безкоштовне навчання у літньому комп’ютерному таборі десятьом дітям учасників АТО. Проект реалізовано спільно з волонтерським рухом “Меценати для солдата”.

Табір передбачає 30-годинний курс занять в ІТ- сфері. Під керівництвом досвідчених тренерів та викладачів-практиків діти вдосконалюють свої знання і вміння у різних комп’ютерних спеціальностях, знайомляться з останніми IT-новинками, пробують себе в ролі програмістів, творців комп’ютерних ігор, інженерів роботів, фотографів, режисерів, і творців шедеврів на 3D принтері.

Нагадаємо, що це вже другий подібний табір. У січні 2017 року під час зимових канікул група дітей успішно пройшла навчання та отримала відповідні сертифікати.

Сподіваємось, що отримані знання та навики  стануть дітям корисними у подальшому навчанні.

Варто зазначити, що цей денний комп’ютерний табір, втілений Академією ШАГ не має аналогів в Україні. Кожен день в Комп’ютерному Таборі насичений цікавими і корисними заняттями, які беззаперечно стануть в нагоді кожній дитині, поповнять багаж їх ІТ знань і навичок, і можливо, стануть поштовхом для здобуття найпрестижніших професій в сучасному світі.

Деталі та умови занять в таборі можна дізнатися на https://lutsk.itstep.org/kompyuternij-litnij-tabir/

Гра інтелектуалів: VolWest Group провів 5-й шаховий турнір

Якщо пересічну людину спитати, чи існує така гра – і «розважальна», і «розвиваюча»? Так, існує!
Шахи – інтелектуальна гра, яка розвиває розумові здібності, логічне мислення і насправді є чудовим способом провести вільний час з користю.

Варто відзначити, що навіть в сучасному автоматизованому світі шахи мають своїх прихильників і для багатьох залишаються цікавою настільною грою.

Вже традиційно у групі компаній VolWest Group проходить щорічний турнір з шахів. Цьогоріч він став п’ятим по рахунку.

Позмагатися в інтелектуальній грі в арт-кафе “Стоп-Кадр” зібралось вісім учасників. Змагання тривали понад три години, зіграно 20 партій.

Як відзначив, головний суддя змагань, президент волинського шахово-шашкового клубу «Біла тура» Микола Проскуровський, учасники показали високий рівень підготовки та гарні результати.

Беззаперечними переможцями стали співробітники культурно-розважального центру Адреналін Сіті. Почесне третє місце здобув Анатолій Бєляков, друге місце – у Ігора Васіна. Переможцем турніру та володарем золотої медалі і кубка став Дмитро Васін. Призери змагань нагороджені подарунковими сертифікатами від “Адреналін Сіті”.

В цілому турнір виявився цікавим та напруженим. Є сподівання, що на наступний турнір збереться ще більше учасників, який відкриє нові імена шахістів.

“Краплина життя” рятує життя: чому важливо і потрібно ставати донором

Хто такі донори, що потрібно, щоб стати донором і чому це важливо для кожного, йшлося під час семінару “Краплина життя – важливість донорства”, організованого Бізнес-Академією PMBA. Захід відбувся в рамках соціального проекту “Живи відповідально!”.

Актуальність і важливість донорства зростає з кожним роком, адже негативні тенденції погіршення стану здоров’я населення, зростання кількості гострих захворювань, які потребують донорства, на жаль, зростає з кожним роком.

Як розповіла представник Волинської обласної станції переливання крові Валентина Крам, в Україні діє закон про донорство, яким визначено основні правові засади донорів. Відповідно до закону, донором може бути особа від 18 до 60 років, яка пройшла медичне обстеження та не має протипоказань щодо донорства за станом здоров’я. Мається на увазі, що особи, які мають такі серйозні захворювання як ВІЛ/СНІД, гепатити різних видів, туберкульоз не можуть бути донорами. До здачі крові допускаються донори, маса тіла яких не менше 55 кг.

Особа, яка є донором звільняється від роботи в день здачі крові або медичного обстеження, яке є обов’язковим перед здачею крові, зі збереження заробітної плати, а також має право на ще один додатковий вихідний день, який можна використати протягом року. Громадяни, які здали дві мінімальні дози крові мають право на 100% оплату лікарняних. Постійні донори – здали 60 доз крові – користуються пільгою 10% надбавки до пенсії.

Спеціаліст зазначила, що багато людей не зважуються ставати донорами через ризик зараження. Проте, запевнила пані Валентина, такі ризики є неможливими, адже нині обласна станція переливання крові укомплектована найсучаснішим обладнанням та для забору крові для кожного донора беруться стерильні укомплектовані набори. Протягом року у Волинській області донорами стають від 800 до 1000 осіб.

Пані Валентина детально розповіла про процедуру та найзатребуваніші види здачі крові. Зокрема, це звичайна здача крові 450 мл, яку можна робити через кожні 2 місяці, але не більше 5 разів на рік.

Плазмоферез ¬  сучасна технологія очищення крові від шкідливих речовин шляхом видалення і виведення забрудненої плазми. Таку процедуру можна проводити через кожні 2 тижні. Плазма використовується частіше у медичній практиці. Також з неї виготовляють препарат “Альбумін”, необхідний для хворих.

Третій вид – це донорство тромбоцитів, яке є дієвим способом лікування онкозахворювань. Такий вид донорства зараз дуже затребуваний, особливо у дитячій онкології.

Засновник громадської ініціативи “Краплина життя” Олександр Плісецький розповів, що їхня організація зародилась у 2013 році та ставила собі за мету популяризувати донорство і створити базу донорів, які б могли на постійній основі при потребу здавати кров.

За три роки існування “Краплини життя” до неї долучилися 280 постійних донорів. Проте, цього недостатньо аби допомогти всім. Олександр Плісецький зазначив, що за останній час значно зросла кількість хворих на онкологію, які потребують донорів. Тож закликав усіх небайдужих ставати донорами.

Долучитися до “Краплини життя” можна у соцмережі Фейсбук та більш детально дізнатися про донорство.
Головним стимулом до здачі крові, на думку Олександра Плісецького, є моральний аспект. Адже донор здає кров конкретній людині, дитині, і таким чином рятує їй життя. Усвідомлення цього спонукає ставати донором на постійній основі.

Життя дуже непередбачуване і кожен може опинитися у складній ситуації. А щоб врятувати життя, не обов’язково бути героєм.

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ