Search
Close this search box.

PMBA Бізнес-Академія запрошує на семінар “Краплина життя” – важливість донорства

6 червня о 17 год. PMBA Бізнес-Академія запрошує на семінар “Краплина життя” – важливість донорства.

Захід відбудеться у срібній залі кінотеатру “Адреналін” – в рамках корпоративної соціальної відповідальності, який організовуємо за проектом “Живи відповідально”.

У яких випадках ви стикаєтесь із поняттям “донор крові”?

Зазвичай це відбувається, коли постає питання оперативного втручання або, коли у вашій родині планується поява нового члена сім’ї. Також це можуть бути критичні ситуації, в яких ваша кров рятує чиєсь життя, а можливо, і життя ваших близьких. Тому – це стосується кожного!

А ще, донорство корисне і часто потрібне людям, які добровільно погоджуються бути донорами. Воно знижує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи, дозволяє позбутись надлишків заліза в організмі, що можуть викликати онкологічні захворювання.

Щоб дізнатись більше куди і до кого звертатись з питань донорства у разі нагальної потреби, як самим стати донором і врятувати не одне життя та чим може бути корисне донорство крові, запрошуємо Вас відвідати зустріч із Олександром Плісецьким, засновником громадської ініціативи “Краплина життя” та представником Волинської обласної станції переливання крові.

Щоб врятувати життя, не завжди потрібно бути героєм!

Чекаємо вас на зустрічі, яка відбудеться у вівторок 6 червня о 17:00 у кінотеатрі «Адреналін» (срібна зала).
Вхід вільний.

Київський художник розповів про красу лучанок та страх перед чорною фарбою

У четвер, 25 травня, у Галереї сучасного мистецтва «Арт-кафедра» відбулося закриття виставки знаного київського художника Петра Бевзи із назвою «Антологія», під час якого усі гості отримали змогу не лише ще раз переглянути експозицію, відшукавши у ній нові сенси і рефлексії, а й поспілкуватися з митцем в рамках творчого дискурсу.

«Антологія» – найповніший проект художника. У ньому 47 творів, створених у період з 1996 по 2017 рік. Основою проекту є полотна із циклу «Йордань», доповнені роботами з інших циклів, більшість з яких ніде не виставлялись.

Завданням розмови стало осмислення поступу сучасного українського мистецтва в контексті викликів, що постають перед художниками сьогодення.

Керівний партнер галереї Леся Корсак нагадала усім присутнім основні життєві і творчі віхи Петра Бевзи.
«Петро Бевза займається не лише живописом, він скульптор, фотограф, займається ленд-артом, відео-артом, за його сюжетом було знято фільм. Окрім того, має талант поета», – зазначила пані Леся.
Мистецтвознавець Зоя Навроцька розповіла, чим діяльність «Арт-кафедри» відрізняється від сотень інших мистецьких просторів.

«Наша галерея намагається відносити старі традиції, представити твори, які впливатимуть на суспільство, на сучасників. Саме тому ми не просто хочемо завершити цей проект, а й детально обговорити його, зробити наукові висновки, відкрити собі нові бачення звичного».

Творча імпреза складалася із кількох частин. Спершу автор в рамках дискурсу роздумував над проблемою ідентифікації сучасного мистецтва, згодом у творчому та науковому полі дискутував із гостями, а насамкінець провів міні-екскурсію своєю експозицією, під час якої розповів про секрети створення окремих полотен.

Кольори, фактури, сюжети, глибинні сенси у кожній роботі – Петро Бевза, здавалося, залишився в кожному невипадковому мазку фарби, у кожному ретельно продуманому образі чи спонтанному виплеску вражень.

Найцікавіші думки із творчої лекції митця.
***
Художник мусить бути «другом часу», бо інакше ризикує стати неактуальним.
***
Існує дві теорії сучасності. За однією, сучасність – одна для всіх, чому дуже активно сприяють технічні можливості, зокрема Інтернет. За іншою, для кожного суспільства – своє відчуття сучасності і навіть в межах одного суспільства бувають абсолютно паралельні відчуття реального сьогодення.
***
Живопис має найширше поле для пристрасного вираження.
***
Сучасність рухається вперед і потребує нових визначень у мистецтві. Зараз можемо спостерігати, що на зміну терміна «contemporary» приходить ще сучасніший – «art today».
***
Ми маємо такі колосальні технічні можливості бути в курсі усіх мистецьких подій світу! Тепер постає питання лише у внутрішній готовності прийняти усе це і передати ще комусь. А головне усвідомити, у чому саме наша українська творча таємниця, чим ми можемо поділитися зі світом?!
***
А буває ж по-різному, не всім художникам щастить. Буває, зробив виставку – і нічого, зробив – і нічого, зробив – і нічого. На четвертий раз не зробив, а спився чи звів рахунки з життям. Часто український художник не може годувати сім’ю лише з продажу своїх картин.
Втім, так само важливо не просто мати якогось так спонсора, важливий синтез митця-пасіонарія, мецената-пасіонарія і критика-пасіонарія. Якщо ж немає стрижня в людині, то жоден меценат їй не допоможе.
***
Війна загострює відчуття пропорцій. В епоху Відродження, наприклад, усі постійно воювали, але мистецтво від того не зупинило свій поступ. Ми не можемо собі дозволити повністю заблокувати мистецтво до кінця війни, у нас не буде просто часу чекати кілька повоєнних поколінь, аби нарешті почати творити.
***
Часто у Європі нас знають лише за маркерами Чорнобилю і футболіста Андрія Шевченка. Звідки ж у тій країні мистецтво, думають іноземці. Саме тому необхідно виходити на міжнародний рівень і показувати щось абсолютно сучасне і в ту ж мить українізоване.
***
Концепція не лише мистецтва, а й всього життя – простір між любов’ю і страхом. От мене і носить від одного краю до іншого.
***
Був такий період, коли в розпал революції на Майдані тобі зовсім не страшно, а потім приходиш у майстерню і жахає проста чорна хмара за вікном. Я дуже довго не міг покласти на полотно чорну фарбу, бо страшно! Нічого не міг вдіяти з тим концентрованим страхом. А чорний колір – необхідний, бо завжди треба грати на контрасті. То я використовував його як основу, а потім швидко додавав відтінків, бо страх переповняв.
***
Раніше у мене було 3 важливих глядачі, яким я довіряв. Мама, філософ Сергій Кримський і мій син Володя. І вони з трьох поглядів помічали весь спектр того, що було мені важливим. А після смерті мами і Кримського, переїзду сина закордон я не знаю, хто мій перший глядач.
***
Якось мою картину купили, оглядаючи її вночі, загорнену у целофан при світлі ліхтарика мобільного телефону.
***
Луцьк справив на мене сильне враження, навіть чи не найсильніше! Перед відкриттям виставки я відвідав музей Волинської ікони, а потім усі ті обличчя з дивовижних ікон спустилися на мою виставку…. Усі ви – це ті обличчя! Мужні чоловіки і красиві жінки… Ви ж знаєте, які у Луцьку красиві жінки!

Текст і фото: Юлія Фінковська

Рітейлерський івент світового масштабу: VolWest Group та SPAR Україна Корпорейшн на Канарських островах

Щорічний Конгрес є головною подією у календарі SPAR. Він збирає разом партнерів SPAR з усього світу і поєднує в собі презентаційні сесії, відвідання магазинів і можливості набути корисні зв’язки і контакти.

Цьогоріч українська делегація від Інвестиційної Групи VolWest Group та SPAR Україна Корпорейшн, будучи рівноцінним партнером міжнародного бренду SPAR, долучилася до цього рітейлерського івенту світового масштабу.

Захід відбувся на острові Гран-Канарія (Іспанія) з 14 по 20 травня та зібрав у найбільшому експоцентрі Канарських островів Expo Meloneras 365 партнерів світової мережі SPAR з 36 країн.

Як розповіла Валентина Кушнірук, генеральний директор Інвестиційної Групи VolWest Group, Конгрес SPAR – це зустріч успішних, багатих, впливових людей світового рітейлу.

“На ньому, як і постійно у сім”ї SPAR, панує атмосфера відкритості, взаємодопомоги та активного обміну ідеями, інноваціями, кращими практиками та можливостями спільно зростати тому що кожен SPAR-партнер розуміє, що КРАЩЕ – РАЗОМ”, – зазначила Валентина Кушнірук.

У перший день Конгресу його учасники мали нагоду відвідати кращі магазини партнера SPAR на Гран-Канарія, де впроваджені інноваційні підходи та передові технології продажів – формати SPAR, SPAR Express та новинку SPAR Natural.

Концепція SPAR Natural відповідає найвищим прагненням споживачів до здорового способу життя, пропонує натуральні продукти, вирішує питання харчової непереносимості, пропонує широкий асортимент продуктів для веганів і вегетаріанців, а також органічні, вільні від глютену, злаків, лактози, цукру продукти.

“В основу розробки формату SPAR Natural був покладений відомий вислів Гіппократа “Ваша їжа має бути Вашими ліками”. Тому асортимент магазину, від овочів і фруктів до косметики та засобів гігієни, наповнений товарами, що сприяють оздоровленню людського організму та нормалізують процеси його життєдіяльності”, – розповіла Валентина Кушнірук.

Бізнес-сесії наступних днів Конгресу були складені з низки презентацій SPAR партнерів та спеціально запрошених спікерів, кращих фахівців у галузі рітейлу. Серед питань, що обговорювалися партнерами були демократичний підхід до співпраці бізнесу та громади; як задовольнити потреби нового покоління покупців; презентовані успішні стратегії, практичні кейси та інноваційні підходи до бізнесу. Значну увагу аудиторії акцентовано на розширенні програм КСВ та важливості людського капіталу як найціннішого ресурсу бізнесу.

Обговорювались також актуальні тренди комфортної покупки та споживання, адже важливим є не лише придбання продуктів, а й комфортність їх споживати. Зручність упаковки, граматура та зберігання продуктів – усе це важливі моменти для комфортного споживання продуктів покупцем. Під час бізнес-сесій були презентовані та обговорені також нові формати SPAR Natural та SPAR Enjoy.

Своїм досвідом та успішними проектами поділилися представники SPAR з Іспанії, Австрії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Ірландії, Хорватії, Угорщини, Польщі, Росії, Китаю, Оману, Катару, Саудівської Аравії, Великої Британії, Італії, Словенії, Південної Африки, Франції, Таїланду та Албанії.
Учасникам Конгресу також була представлена виставка постачальників товарів, обладнання та концепції сучасних технологічних рішень для рітейлу.

Під час живого коворкінгу учасники заходу мали унікальну нагоду поспілкуватися між собою, обмінятися досвідом та налагодити майбутні бізнес-проекти між партнерами з різних країн.

В рамках бізнес-сесії директор з розвитку SPAR International Девід Мур представив звіт мережі за 2016 рік. У своїй доповіді він, зокрема, зазначив, що 2016 рік став рекордним за ростом у 4, 5% протягом останніх 10 років. Протягом 2016 року, SPAR зайшов у п’ять нових країн та значно розширився у Китаї та Росії, відкривши 369 нових магазинів та збільшивши свій товарообіг до 33, 1 млрд. євро.

“Цей рекордний рік був обумовлений органічним зростанням мережі, успішними надбаннями та розширенням на нові країни. Успіх SPAR в 2016 році побудований на бренд-місії, яка заснована 85 років тому. Ця місія проста, але дуже ефективна – об’єднані зусилля приносять користь усім”, – зазначив Девід Мур.

Галерея “Арт-кафедра” запрошує на закриття виставки та дискурс від художника Петра Бевзи

З нагоди закриття виставки київського художника Петра Бевзи “Антологія” Галерея сучасного мистецтва запрошує на творчий дискурс за участі митця.

Захід відбудеться 25 травня, у четвер, о 17:00 годині у залах галереї в культурно-розважальному центрі “Адреналін Сіті”.

Завданням дискурсу стане осмислення поступу сучасного українського мистецтва в контексті викликів, що постають перед художниками сьогодення.

Нагадаємо, що виставковий проект “Антологія” діє в “Арт-кафедрі” з кінця березня та відображає різновекторність двадцятилітніх пошуків Петра Бевзи в ділянці живопису. В експозиції представлені більше 30 живописних робіт, створених у період з 1996 по 2017 рік.

Двері галереї відчинені для мистецтвознавців, культурологів, філософів, для студентської молоді та всіх творців і шанувальників мистецтва.

Вхід вільний. Запрошуємо!

Вишиванка єднає Україну!

У День української вишиванки працівники Інвестиційної Групи VolWest Group долучились до цієї значущої всеукраїнської акції.

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, що відзначається щороку у третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Свято української сорочки – це в першу чергу сповідування української традиції і культури, апеляція до української національної свідомості, патріотизму і духу єдності народу.

В стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси і оберегів, і тому зовсім не дивно, чому на обличчях людей, вбраних у вишиванку, майорять щирі усмішки, а настрій піднесений і натхненний.

Зазначимо, що вишиванка стала не просто символом України, а й справжнім модним світовим трендом.

Тож, де б Ви не були і що б не робили, завжди пам’ятайте свою Батьківщину та тримайте її у серці, підтримуйте традиції та розвивайте культуру. Сьогодні – вишиванка, як оберіг, захищає та об’єднує Україну!

Команда «VolWest Group» рафтингувала у Карпатах

Відбувся ювілейний 10 рафтинг-тур команди «VolWest Group» на річці Чорний Черемош – найкрасивішій і екстремально-адреналіновій річці України, що біжать стрімко гуцульськими висотами українських Карпатах.
Цього разу відчула незабутній екстрим найбільша група команди «VolWest Group» за всі попередні роки: 34 учасники.

«Найскладніший відтинок лежав на шляху між Дзембронею та Красником, де на екстремалів чекають пороги «Білий кінь», «Дземброня», «Середній Гук», «Малий Гук» та «Великий Гук». Цей маршрут до душі прихильникам адреналіну, його протяжність – 8 км, а загальний час сплаву становить 1-1,5 години. Вода була висока, бадьора і вона не повторювалась за чотири сплави, які ми долали протягом двох днів, завжди були нові враження, – розповідає голова клубу активного відпочинку «Дикий Карась» Ігор Самусь. – Всі знову будуть чекати наступного року, коли висока вода знову захопить в полон «нових» учасників поїздки. Річка завжди демонструє свій норовливий характер щомиті, тож і професійним спортсменам доводилося прикладати максимум зусиль та високу майстерність, щоб долати дистанції якнайшвидше. До речі, на попередніх вихідних на цій ділянці Чорного Черемошу відбувся чемпіонат України зі спортивного водного туризму «Черемош – 2017». Паралельно пройшов і чемпіонат Європи з цього виду спорту».

Мережа “Наш Край”: плюс один магазин на Хмельниччині

13 травня 2017 року мережа супермаркетів “Наш Край” поповнилась ще одним торговим закладом на Хмельниччині. Новий магазин у форматі “біля дому” відкрито у селищі Летичів по вулиці Героїв Крут, 1/2. У супермаркеті площею 150 м.кв. працює дві каси та присутній відділ власної випічки.

У новому супермаркеті «Наш Край» діє програма лояльності, що дозволяє покупцям накопичувати бонуси та економити на наступних покупках.

Свіжість, гостинність, завжди вигідно – це по-нашому!

Полювання на сміття триває: “волвестівці” вийшли на толоку

Вже традиційно працівники компаній, що входять до Інвестиційної Групи VolWest Group, організували толоку з прибирання Луцька. Понад 150 співробітників очистили вулицю Карбишева, Конякіна та територію промзони району КРЗ від сміття.

Озброївшись палицями для наколювання, рукавицями і гарним настроєм всі вирушили на прибирання. Кожна компанія отримала свою ділянку для роботи. Долучилися до толоки не лише рядові працівники, а й топ-менеджери та керівники бізнесів.

Як зазначила керівник КСВ-проектів компанії Вікторія Матвіюк, такими заходами компанія формує “екологічну” свідомість як працівників, так і пересічних громадян, і на власному прикладі показує, що чистота довкілля залежить від нас.

“Ми спеціально не організовували толоку перед Великоднем, адже є досвід, що ще до свят недобросовісні громадяни знову викидають сміття. Вже традиційно ми прибираємо промзону вулиці Карбишева і КРЗ, де зазвичай скидається найбільша кількість відходів і куди комунальні служби міста та міські толоки, на жаль, не доходять.
Щоб захистити довкілля наша Інвестиційна Група закликає кожного докласти зусилля та зменшити вплив нашої діяльності на екологію”, – зазначила Вікторія Матвіюк.

Сміттєвий “врожай” вразив своєю різноманітністю: паперові стаканчики, пластикові пляшки і посуд, одяг, взуття і цілі пакети з побутовими відходами викинуті на обочини і схили доріг.

Протягом кількох годин назбирали більше 500 мішків сміття. Варто відмітити, що у порівнянні з минулим роком, його стало трохи менше. Поки тривала толока небайдужі водії підтримували прибиральників сигналами автомобілів, а пасажири на зупинках громадського транспорту дякували за гарну ініціативу.

Вітаємо з Днем Матері!

Століттями історію вершили чоловіки, але за кожним навіть сильним воїном, стояла жінка – його мати. Материнська любов і слова, залишаються в душі людини на все життя.

День Матері — міжнародне свято, яке в Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. Саме в цей день ми дякуємо найдорожчим людям в нашому житті –нашим матерям за життя, любов, майбутнє.

Сьогодні у компаніях Інвестиційної Групи VolWest Group працює багато жінок, у більшості з яких є діти. Саме тому, як соціально-відповідальний бізнес з турботою про своїх співробітниць у січні 2017 ІГ VolWest Group запровадила соціальну ініціативу «Година для розвитку дитини». Завдяки цьому, щовівторка працюючі мами мають можливість присвятити одну годину для розвитку своїх дітей, провести з ними час із користю, допомогти із навчанням та приділити більше уваги, а дітям отримати ще трішки материнської уваги та тепла. Таким заходом, інвестиційна група VolWest Group підкреслює, що сімейні цінності є однією з основ успішного бізнесу.

З нагоди Дня Матері вітаємо жінок Інвестиційної Групи VolWest Group, які з гордістю носять це почесне звання. Бажаємо Вам гарного настрою, любові та взаєморозуміння. Зберігайте і даруйте своє тепло Вашим дітям, і нехай воно відгукнеться Вам здоров’ям і затишком! Зі святом!

1939-1945 Пам’ятаємо. Перемагаємо

Україна разом із багатьма країнами Європи вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та примирення. Данину пам’яті всіх жертв Другої світової війни віддають у всьому світі і Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення.
Державам-членам ООН, неурядовим організаціям, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як Дні пам’яті всім жертвам війни.

Україна зазнала значних втрат внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло від трьох до чотирьох мільйонів військових, підпільників і цивільних, від чотирьох до п’яти мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу,близько п’яти мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з них не повернулася на батьківщину.
Загальні втрати України у тій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів. Кількість українських жертв можна порівняти із населенням сучасної Австрії.

Українці боролися проти Гітлера та його союзників у арміях Польщі та СРСР, Канади і Франції, Сполучених Штатів Америки та Чехословаччини, на фронтах Європи, Північної Африки та Південно-Східної Азії, на Тихому та Атлантичному океанах.
Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги став червоний мак, як і в багатьох країнах Європи.

Червоний мак (англ. – remembrance poppy) – міжнародний символ пам’яті жертв Першої світової війни, а згодом – жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.
Символ маку присутній і в українській фольклорній традиції – за легендами, маки зацвітали там, де пролилася козацька кров.

SPAR в Україні: VolWest Group реалізовує світові стандарти рітейлу

28 квітня 2017 року: провідний міжнародний рітейлер SPAR International та Інвестиційна Група VolWest Group планують відкрити 50 магазинів SPAR в Україні протягом найближчих трьох років. Відповідна заява була зроблена на офіційному відкритті першого магазину SPAR у місті Рівне.

Компанія «SPAR Україна Корпорейшн», що входить до Інвестиційної Групи VolWest Group (м. Луцьк) відкрила торговий заклад площею 250 м.кв. у центральній частині міста на вулиці Відінська, 50. У супермаркеті створено 20 нових робочих місць.

Супермаркет SPAR у Рівному втілює головні цінності SPAR. 90% продукції в новому магазині – це товари від українських виробників, а також товари Private Label міжнародних і українських компаній.

Всі співробітники магазину пройшли навчання та здобули навики роботи з використанням новітніх технологій роздрібної торгівлі та дотриманням високих стандартів SPAR International в сфері обслуговування клієнтів.

Як зазначив Директор з розвитку міжнародної комерції та власного виробництва SPAR International, член Міжнародної ради SPAR Райнер Ґлаубіц (Нідерланди), SPAR International тісно співпрацює з Інвестиційною Групою Volwest Group щодо концепції відкриття магазинів та дизайну, які представляють передову міжнародну практику і відповідають головним цінностям SPAR – свіжості, якості, вибору і передового досвіду у сфері обслуговування клієнтів, які SPAR розділяє з партнерами в 43 країнах по всьому світу.

“Ми дуже раді працювати з таким значним гравцем на ринку роздрібної торгівлі України та впевнені в тому, що це партнерство матиме важливе значення для SPAR, Volwest Group і наших клієнтів”, – зазначив Райнер Ґлаубіц.

Готуючись до відкриття супермаркету в Рівному “SPAR Україна Корпорейшн” тісно співпрацювала зі SPAR Угорщини, Португалії та Польщі, зокрема спеціалісти відвідували магазини з метою отримання досвіду і розуміння форматів магазинів, логістики та ланцюгів постачання SPAR International.

За словами Генерального директора компанії «SPAR Україна Корпорейшн» Сергія Шавлукевича, українські партнери поділяють цінності SPAR, серед яких – прихильність до місцевих товаровиробників та підтримка місцевих громад.

“У найближчих планах «SPAR Україна Корпорейшн» відкриття 15 магазинів до кінця 2017 року. При цьому відкривати їх плануємо переважно в Західному і Центральному регіоні. У середньостроковій перспективі стоїть завдання відкрити 50 магазинів за 3 роки.”, – зазначив Сергій Шавлукевич.

Відкриття супермаркету супроводжувалось святковою програмою з розіграшами цінних призів, спеціальними пропозиціями та акціями для покупців.

Відкриття наступного магазину планується у новому форматі SPAR Express у місті Тернопіль в найближчі місяці.

Детальна інформація для партнерів розміщена на сайті www.spar.ua та на сторінці у соціальній мережі Фейсбук www.facebook.com

 

 

Мережа супермаркетів “Наш Край” отримала подяку від волонтерського руху

Мережа супермаркетів “Наш Край” отримала подяку від волинського волонтерського руху “Меценати для солдата” за активну громадську позицію та вагомий внесок у підтримку бійців АТО, ветеранів війни та родин Небесного Легіону.

Зокрема, координатори проекту МдС висловлюють щиру подяку за тісну співпрацю та вагомий внесок у спільний фронт для захисту і перемоги України.

“Завдяки вам, можемо впевнено стверджувати, що в Україні є нація, адже ви – надійна опора для наших Героїв АТОвців та родин Небесного Легіону Волині”, – йдеться у листі.

Мережа супермаркетів “Наш Край” отримала подяку від волонтерського руху

Мережа супермаркетів “Наш Край” отримала подяку від волинського волонтерського руху “Меценати для солдата” за активну громадську позицію та вагомий внесок у підтримку бійців АТО, ветеранів війни та родин Небесного Легіону.

Зокрема, координатори проекту МдС висловлюють щиру подяку за тісну співпрацю та вагомий внесок у спільний фронт для захисту і перемоги України.

“Завдяки вам, можемо впевнено стверджувати, що в Україні є нація, адже ви – надійна опора для наших Героїв АТОвців та родин Небесного Легіону Волині”, – йдеться у листі.

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ