Search
Close this search box.

WEST HR FORUM 2017: раніше великі компанії воювали за покупця, тепер вони воюють за персонал

Провідні тренди, найкращі практики та ефективні HR-рішення були представлені під час WEST HR FORUM 2017 27 квітня у Луцьку.

Організатором практичного заходу вкотре виступила Бізнес-академія РМВА – сучасна школа бізнесу, яка допомагає успішно реалізувати підприємницький потенціал та створювати власний бізнес.

Форум під назвою “Сучасні методи управління персоналом та HR-брендинг як запорука успішності бізнесу” зібрав широке коло зацікавлених у розвитку власних брендів HR-спеціалістів та бізнесменів. Адже відомо, що цілеспрямована і системна робота в сфері HR-брендингу дозволить суттєво посилити позиції лідерства компанії на ринку галузі.

Модератор форуму, сертифікований спеціаліст з управління СМС, бізнес-тренер та експерт Володимир Малічевський поділився своїми думками з приводу HR-брендингу у розвитку компаній. За його словами, великі компанії раніше воювали за покупця, тепер вони воюють за персонал. Hunting набув величезних масштабів, тому HR-бренд стає ключовим у розвитку великих компаній.

“HR-бренд – це те, що про нас думають люди поза межами компанії, а також засіб корпоративної культури. Якщо корпоративною культурою не управляти, вона переростає в організаційну. Відтак, корпоративна культура потребує постійної підтримки. Разом з тим, корпоративна культура залежить від особистісної, етнічної, релігійної культур.

Серед каналів програмування працівників, через які роботодавець може впливати на працівника є потреба в спілкуванні, потреба у визнанні її успіхів, а також переконання – довготривале закріплення потрібної думки приводить до стійкого переконання у його правильності. Закріпити ці переконання потрібно через пропаганду зрозумілу для працівників.”, – зазначив Володимир Малічевський.

Доктор економічних наук, голова Ради директорів VolWest Group Viktor Korsak зупинився на аспектах корпоративної релігії як вищого щабля корпоративної культури.

Серед функцій корпоративної релігії він виокремив формування корпоративних цінностей, системоутворюючу, селективну (відбір працівників, які принесуть користь компанії), адаптивну (дозволить швидко адаптуватися до життя у компанії), а також мотиваційну функції. Також Віктор Корсак наголосив на тому, що корпоративна культура з часом вимагає перегляду. Така потреба виникає, коли змінюються лідери компанії, відбувається вихід на зовнішні ринки, змінюються зовнішнє та внутрішнє середовища.

“Робота це те місце, де ми проводимо найбільше часу, і в нас критично не вистачає часу на особистий відпочинок, самоосвіту, духовне збагачення. Тому потрібно будувати таку корпоративну культуру, в якій буде місце і самоосвіті, і відпочинку, і духовному розвитку.”, – переконаний Віктор Корсак.

Виконавчий директор рекрутингової компанії Wanted Анастасія Журавель, зазначила, що корпоративну культуру потрібно виводити на рівень мислення працівника, а не через усталені лозунги і правила компанії. Корпоративна культура, за її словами, формується на рівні принципів і цінностей. Не кожен працівник – ваш працівник, тому підбирати співробітників потрібно з максимально схожими до ваших цінностями, адже кожен співробітник частково HR.

Цікавими тезами про “кохання з персоналом” поділилася з учасниками форуму менеджер з персоналу ДТЕП ІСТ-ЗАХІД Оксана Щур. Зокрема, вона зазначила, що лояльні працівники дають нам впевненість, адже 20% лояльних співробітників дають 80% прибутку та мінімізують ризики. Ключовими брендами HR є власник і HR-спеціаліст, які є відповідно головою та серцем компанії. Вона також проаналізувала 3 стадії лояльності, серед яких commitment – приглядання, початок стосунків, engagement – залученість/ заручини та lojalty – вірність.

Як сформувати лояльність через стосунки? Через чат працівників, поза робочий час та поза робочі теми, бачити окремо людину і спеціаліста, бути на зв’язку після роботи, розмежовувати канали комунікації на особисті та робочі та бути прозорими і чесними. А ще робити трішки більше, ніж від вас очікують. Наприклад, принести колегам кави.

Олександр Іванов, провідний бізнес-тренер корпоративного університету Нова Пошта поділився секретами “безболісного” звільнення працівників, яке присутнє на будь-якій компанії. Найголовніше – пояснити причину звільнення. Проте брати працівника на роботу повторно не варто, адже є ризики, що він звільниться через 2-6 місяців.

Директор з персоналу групи компаній “Астра Трейд” Андрій Галуша розповів як він розвиває HR-бренд. Він, зокрема виокремив ряд головних аспектів у своїй роботі з персоналом, серед яких – соціальний пакет та мотивація, робота над адаптацією працівника, корпоративна культуру та заходи, комунікація з працівниками через інтернет-ресурси та розвиток компетенції працівників.
Свої доповіді під час форуму також представили HR-спеціалісти та консультанти таких компаній як Rabota.ua та ARTEFAKT.St.
Після панельної дискусії, всі гості форуму мали нагоду відвідати Галерею сучасного мистецтва України “Арт-кафедра”, в якій триває виставка київського художника Петра Бевзи.

Микола Хапалов, керівник комерційного департаменту мережі супермаркетів “Наш Край”

“Важливо сприяти успіху підлеглих.  Усі досягнення цілей, успіхи роботи в департаменті – це заслуга моїх підлеглих. Всі невдачі, невиконання завдань, помилки колег – це мої помилки як керівника.”

  • з 2012 року – по даний час – керівник комерційного департаменту мережі супермаркетів “Наш Край”;
  • 2011-2012 р.р.  – керівник відділу ВТМ мережі супермаркетів “Наш Край”;
  • 2010-2011 р.р. – менеджер відділу ВТМ мережі супермаркетів “Наш Край”;
  • 2009 – 2010 р.р. – фахівець-аналітик відділу маркетингу мережі супермаркетів “Наш Край”.

 

Тетяна Чабан, головний бухгалтер ІГ VolWest Group

“Завдяки своїй наполегливості я здійснила професійну мрію – стала головним бухгалтером!”

11.2015 – по даний час – головний бухгалтер ТзОВ “Волвест Груп”
03.2013 – по даний час- головний бухгалтер ПП “Тимаг”
02.2009-02.2013 – заступник головного бухгалтера ТзОВ “Арго Р”
07.2006-02.2009 – заступник головного бухгалтера ТзОВ “Сузір’я”
06.2004-06.2006 – товарознавець магазину “Наш Край”

Chief accountant

Головний бухгалтер у виробничо-сервісний комплекс (СТО) «PribaltService».

Мета посади:
забезпечення якісного бухгалтерського та управлінського обліку та документообігу ТзОВ та 2 підприємців.

Побажання до кандидатів:

• Вища освіта (фінанси, облік/аудит);
• успішний досвід роботи на даній або аналогічній посаді від 2-х років,
• практичні знання правил бухгалтерського та податкового обліку, загальна система оподаткування, ПДВ
• вільне володіння ПК: MS Office (Word, Exсel) 1C 8;
• логічне мислення, порядність, ініціативність, мобільність

Функціональні обов’язки:
• подання бухгалтерської, статистичної, податкової та управлінської звітності
• організація документообігу бухгалтерії підприємства
• ведення самостійно всіх ділянок бухгалтерського обліку
• підготовка та подання звітів власникам підприємства.

Head of the Restaurant Department

Керівник ресторанного напрямку у КРЦ «Адреналін Сіті».

Основні задачі посади:
• розробка та впровадження концепції ресторанного напрямку у культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті» (4 заклади різних форматів);
• забезпечення безперебійного якісного фонкціонування закладів та високого рівня сервісу;
• динамічне покращення фінансових показників (прибуток, витратна частина);
• ефективне управління персоналом.

Побажання до кандидатiв:
• освіта: вища;
• успішний досвід роботи на посаді керівника мережі ресторанів
• розвинуті управлінські навички, бажання розвиватися у ресторанній справі;
• знання тенденцій сучасного ресторанного бізнесу;
• інноваційність, проактивність

Компанія пропонує :
• конкурентний рівень зарплати;
• стабільність;
• професійний розвиток.

Волинянки за сприяння Волинської філії Комп’ютерної Академії ШАГ вибороли срібло на міжнародному ІТ-чемпіонаті “Золотий Байт 2017”

22-23 квітня у Києві відбувся фінал Міжнародного ІТ-чемпіонату “Золотий байт”. Понад 300 учасників з 16 країн світу змагалися за призовий фонд 500 000 грн у 10 номінаціях, презентуючи свої інноваційні проекти.

Організатором престижного ІТ-чемпіонату вже дев’ятий рік поспіль виступає Комп’ютерна Академія «ШАГ». Тема Чемпіонату 2017 року – Invent. Create. Change.

Цьогоріч почесне друге місце у номінації Short Movie посіли Марія Дехтярук і Еріка Дика, наставником яких стала Волинська філія Комп’ютерної Академії ШАГ та допомогла у підготовці проекту. Дівчата презентували членам журі короткометражку під назвою “Розділ Перший”. Сюжет фільму підкорив суддів своєю чутливістю та глибоким змістом.

Бажаємо дівчатам творчого розвитку, а вам приємного перегляду.[huge_it_videogallery id=”18″]

Срібний переможець номінації Short Movie ІТ-чемпіонату “Золотий байт” 2017

[huge_it_videogallery id=”18″]

Галереї сучасного мистецтва України “Арт-кафедра” – 3 роки!


Галерея сучасного мистецтва України “Арт-кафедра” у Луцьку святкує свій третій день народження.

23 квітня 2014 року в Культурно-розважальному центрі “Адреналін Сіті” свої двері для всіх поціновувачів сучасного українського мистецтва відкрила Галерея сучасного мистецтва України “Арт-Кафедра”.

Термін три роки – це, звісно, не так багато у вимірі часу. Однак, за шкалою діяльності – надзвичайно важливий період пошуків, напрацювань, відкриттів, перших звершень і перемог.

Створена виключно на засадах патріотичних переконань, філантропії, любові до краси та мистецтва, галерея об’єднала довкола себе небайдужі серця не тільки у Луцьку та на Волині, а й із багатьох куточків України. За час діяльності “Арт-кафедру” відвідали понад 20 тисяч гостей.

В її просторих виставкових залах радо презентують свої твори найвідоміші митці Києва, Львова, Одеси, Ужгорода, Миколаєва, Тернополя. Нинішня колекція галереї включає близько двох тисяч творів відомих українських митців сьогодення.

Улюбленим місцем для зустрічі та спілкувань галерея стала й для багатьох лучан. Головний критерій праці маленького колективу – професійність, висока художня якість, шанобливе ставлення до традицій, співзвучність із поступом сучасності – забезпечив успіх кожної розпочатої справи.

Від самих початків галерея “Арт-кафедра” стала ініціатором щорічного всеукраїнського Конкурсу карикатури “Умовні українці”, що має на меті не лише повернути до життя забутий вид авторської графіки, а й сформувати громадянську позицію, розвивати почуття патріотизму і любові до України.
За час роботи галерея “Арт-кафедра” провела понад п’ятдесят відкритих арт-заходів, серед яких 10 масштабних виставкових проектів; 19 культурно-мистецьких суаре, більше десяти майстер-класів під керівництвом відомих художників, лекції по мистецтву; театральні дійства та перформенси; презентації книг знаних літераторів та творчі конкурси.

У травні 2016 році Галерея виступила організатором мистецького форуму “WestArt Forum UA”, що об’єднав на своїй платформі провідних мистецтвознавців, культурологів, художників, шанувальників сучасного мистецтва і всіх, кому не байдужа національна культура.

У вересні того ж року Галерея стала співорганізатором фестивалю сучасного урбаністичного мистецтва “ПоліхромА” який об’єднав у собі різноманіття сучасного мистецтва, включаючи мурал-арт, стріт-арт, виставки інсталяцій, графіті, перформенси, боді-арт, відео-арт, майстер-класи та арт-лекції.

За нетривалий період діяльності галерея здійснила низку видань – 5 каталогів виставок та 27 буклетів, які стали справжніми подіями української культури сьогодення.

Велику увагу галерея приділяє роботі з молоддю. У 2015 році галерея “Aрт-кафедра” розпочала проект “Крок на шляху мистецтва”, головною метою якого є підтримка творчої молоді, допомога у реалізації їх творчих проектів, надання можливості представляти свої твори в арт-кафе “Стоп-Кадр”. Відтак було реалізовано 11 творчих експозицій молодих талановитих митців.

Для найменшеньких відвідувачів галереї створений літній дитячих мистецький табір зі щоденними майстер-класами, а також щовихідних працює “Творча академія вихідного дня”.

Кожен з цих заходів – це важливий внесок у розвиток мистецтва краю.

Не очікуючи фінансового сприяння держави, “Арт-кафедра” наполегливо і систематично поповнює новими експонатами свої основні фонди для особливо важливої мети – створення у Луцьку Музею сучасного мистецтва України.

І це не просто мрія! Здійснення її не за горами…

 

WEST HR FORUM 2017: інформаційний простір для HR та бізнесу

27 квітня, в четвер, Бізнес-академія РМВА організовує HR-форум в м. Луцьк – WEST HR FORUM 2017.

Офіційний сайт події: http://westhrforum.com.ua/

Тема форуму: “Сучасні методи управління персоналом та HR-брендинг як запорука успішності бізнесу”

Форум відбудеться у Культурно-розважальному центрі “Адреналін Сіті”. Початок реєстрації о 8:30 год.

Модератор: Володимир Малічевський – експерт з підвищення операційної ефективності бізнесу, впровадження процесного управління і побудови системного навчання.
Генеральний Директор Корпоративного університету групи Компаній «Нова Пошта» – проектна робота (Нова Пошта -Україна, Нова Пошта -Інтернешенл, ForPost, Нова Пошта-Логістик).
Власник і головний виконавчий директор Consulting Сenter IPCM (Консалтинговий центр інституту професійної сертифікації менеджерів), Кандидат психологічних наук, MBA, Бізнес-тренер.
Сертифікований консультант з управління СМС (Certified Management Consultant) по Амстердамського стандарту ICMCI, член Міжнародної Асоціації консультантів з управління (IMC- Global).
Викладач Школи консультантів з управління (IMC- Global). Кандидат психологічних наук, МВА, Член Всеукраїнської асоціації консультантів з управління IMC-Global.
Чотириразовий переможець Битви кращих тренерів СНД за версією «В2В Master».
Автор і ведучий Першої в Україні «Школи внутрішньокорпоративні Консультантів з Управління» (ШВКУ / SCICM)
Автор унікальних методик: 9 Golden Principles, 6 Productive Actions, АСОКР, Модель KPI-Optimization

WEST HR FORUM 2017 — це відповідь на потреби часу. Це нагода зустрітися із професіоналами сфери HR, обговорити нові можливості і визначити шляхи розвитку своїх компаній у динамічному світі.

Для всіх небайдужих до професійного розвитку – провідні тренди, найкращі практики та ефективні HR-рішення, які кожний учасник зможе застосувати у своєму бізнесі.
Ми прагнемо підвищити значимість комплексної роботи над проектами, націленими на розвиток HR-бренду компанії. Адже цілеспрямована і системна робота в сфері HR-брендингу дозволить суттєво посилити позиції лідерства компанії на ринку галузі.

Практична спрямованість форуму, дискусії, обмін досвідом з колегами гарантує отримання корисної інформації для успішного вирішення питань, пов’язаних із ефективним управлінням персоналом.

Мережа “Наш Край” привітала людей з обмеженими фізичними можливостями з Великоднем

З нагоди найбільшого християнського свята мережа супермаркетів “Наш Край” привітала людей з обмеженими фізичними можливостями з Великоднем. Радість Христового Воскресіння цього року змогли відчути підопічні Луцької міської організації інвалідів, більшість з яких самотні літні люди, які потребують елементарної уваги і піклування.

До свята мережа “Наш Край” передала 38 продуктових наборів до великоднього кошика.

Вікторія Матвіюк, заступник генерального директора з корпоративної соціальної відповідальності: “У своїй КСВ-діяльності ми реалізовуємо програми для соціально-вразливих верств населення. Особливо потребують доброти та уваги літні люди та люди з обмеженими фізичними можливостями. Варто зробити все для того, щоб вони відчували, що про них піклуються.”

Вітання з Великоднем!

Мережа “Наш Край” відправила паски для бійців на Схід

Напередодні Великодня мережа супермаркетів “Наш Край”, що входить до Інвестиційної Групи VolWest Group, відправила паски для бійців на Схід та солдатів луцької військової частини.

Відтак, 500 виробів смачної пасхальної здоби вже поїхали у селище Станиця -Луганська Луганської області для бійців 14 окремої механізованої бригади.

Ще 100 пасок передали для військовослужбовців військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцька.
Святкову випічку на передову доправлять волонтери.

Вікторія Матвіюк, заступник генерального директора з корпоративної соціальної відповідальності: “Сьогодні дуже важливо, аби допомога нашим захисникам не зменшувалася. Наша підтримка особливо потрібна для тих хлопців, які зараз перебувають на передовій. Передати бійцям паски – це можливість передати їм відчуття родинного свята та висловити свою подяку”

Компанія SoftWest Group взяла участь у програмі EGAP

Генеральний директор компанії SoftWest Group Дмитро Гаврилов у складі делегації від Волині взяв участь у Програмі EGAP “Е-новаційна Україна: е-врядування та е-демократія, що мають реальний вплив”.

Захід, присвячений популяризації електронної демократії та електронного врядування в Україні відбувся 6-7 квітня у м. Києві.

Коротко про проект: З травня 2015 року Україно-Швейцарська програма EGAP допомагає українському Уряду, регіональним партнерам та активістам громадського сектору впроваджувати інноваційні підходи та рішення стратегій е-врядування з фокусом на створення е-сервісів, нарощування потенціалу, а також сприяє діалогу у питаннях розробки національної політики. Першочерговою метою програми EGAP є створення більш інноваційних, інклюзивних, впливових та орієнтованих на громадян е-сервісів, інструментів для е-демократії, навчальних матеріалів та політик.

Втілення цих проектів неможливе без конкретних ІТ-рішень. І хоча технології – це важлива частина, е-врядування та е-демократія це не лише про технічну складову, а й про те, що люди роблять з цими технологіями, як ці технології допомагають та впливають на життя людей.

Як відзначив генеральний директор компанії SoftWest Group Дмитро Гаврилов, в Україні вже дуже багато зроблено в плані розробки електронних послуг. Проте існує проблема з інформуванням про це, впровадженням та залученням різних учасників.

“Приємно відзначити, що Волинь є одним із лідерів у впровадженні електронних послуг в Україні. Вразила кількість представлених проектів, а також їх завершеність. Це вже не просто стартапи, а повноцінні бізнес та соціальні проекти.” , – зазначив Дмитро Гаврилов.

Ті, хто не беруть на себе відповідальності, адекватної їхній владі, у результаті втратять цю владу

VolWest Group Investment Group presented a report on its activities in the field of corporate social responsibility for 2016.

The investment group has been developing corporate social responsibility since its foundation, but for the first time this year it has implemented it in its long-term business development strategy. We have formulated our own mission in this aspect and set a number of goals for implementation in the next few years.

Viktor Korsak, Doctor of Economics, Chairman of the Board of Directors of VolWest Group:

"We are ardent supporters of the statement that corporate social responsibility(CSR) is the responsibility of those who make business decisions to those who are targeted by these decisions, which ensures the continuity of development of both the organization and society.
In our opinion, the "iron law of responsibility", which was formulated by K. Davis in the mid-1960s, the essence of which is that those who do not assume responsibility adequate to their power, will eventually lose this power, should become the main motivation of business when implementing CSR.

Our corporate social responsibility paradigm is based on two key categories-"consistency" and "balance". In our understanding, "consistency" is the satisfaction of today's needs in such a way that they can also be met by future generations. "In our opinion, "balance" is a dynamic balance between solving our commercial problems and meeting the needs of the future. It also addresses the social, economic and environmental needs of the regions where our companies operate."

VolWest Group has identified three main areas of CSR development: economic, social and environmental.

In the economic area, the company helps entrepreneurs succeed in their own business, provides them with a proven business model, advises and trains their future partners, which allows them to become owners of a stable business.

In the social aspect, the investment group promotes a healthy lifestyle, including physical activity, and healthy nutrition, implements its own programs for socially vulnerable segments of the population, and provides support to specialized children's institutions and local organizations that deal with people in need of assistance.

In the environmental aspect, the company cares about the environment for future generations, so it implements programs to reduce environmental pollution and initiates activities aimed at rational use of non-renewable resources, as well as forms a responsible attitude to the environment among all stakeholders and involves them in joint actions.

Corporate social responsibility should benefit both society and business, and work for their common good. The main point when a company accepts the social component as part of its business is that it is necessary to always take it into account in all business processes: in marketing activities, in investing, in introducing new technologies, etc.; and at all stages of planning. Then the business will form relationships around itself based on the principles of trust and loyalty, which will ensure its success, both in the short and long term.

You can read more about the VolWest Group Investment Group's report on corporate social responsibility activities for 2016 here: Ccv_2016_pdf Report

Три слони, або чому стратегія розвитку СПАР в Україні буде успішною

Такий основний лейтмотив презентації, яка була представлена Головою Ради директорів VOLWEST GROUP Корсаком Віктором у Лондоні на Investment Roadshow, де висвітлювалися стратегії компаній, які найбільш динамічно розвиваються в Україні.

У презентації на основі аналізу роздрібного ринку України була дана відповідь на чотири «Чому?», зокрема:

ЧОМУ доцільно інвестувати у роздрібну торгівлю України?
-Високий потенціал зростання ринку
-Низький рівень концентрації галузі
-Відсутність в Україні торговельних мереж, які працюють в усіх роздрібних форматах

ЧОМУ SPAR повинен зайти на український ринок?
-SPAR знаний бренд та лідер світового рітейлу: 87 років успішної історії , присутній у 42 країнах світу, має щорічний товарооборот 33 мілярди Євро, управляє 7 млн.кв.м та більше 12 тисячами торгових закладів
-SPAR інноваційний бренд та має високий імідж у світі та в Україні
-Успішний у розвитку чотирьох форматів: експрес, «магазин біля дому», супермаркет, гіпермаркет (SPAR EXPRESS, SPAR, EUROSPAR , INTERSPAR)

ЧОМУ саме VolWest Group забезпечить успіх SPAR в Україні?
-25 років успішного досвіду на ринку
-Розвинута родинна диверсифікація із вираженим акцентом на рітейл
-15-річний досвід роботи в українському рітейлі: франчайзер №1 у рітейлі України, мережа №3 за кількістю торгових закладів, лідер із розвитку Corporate Social Responsibility

ЧОМУ SPAR разом VolWest Group стане одним із лідерів рітейлу України?
-Ми забезпечимо успіх за рахунок трьох слонів: іміджу, іновацій та вертикальної інтеграції
-Ми будемо відкривати власні торгові заклади, розвивати франчайзинг та поглинати конкурентів

Детальніше переглянути презентацію тут: Презентація_SPAR_pdf

Галерея “Арт-кафедра” відкрила виставку Петра Бевзи “Антологія”

31 березня у Галереї сучасного мистецтва “Арт-кафедра” відкрилась виставка київського художника Петра Бевзи під назвою “Антологія”.

Захід зібрав широке коло шанувальників українського зображального мистецтва. Подивитися на твори і безпосередньо познайомитися з автором чудових полотен, прийшли студенти та творча інтелігенція міста.

“Антологія” – найповніший проект художника. У ньому 47 творів. Основу проекту становлять полотна із циклу “Йордань”, доповнені роботами з інших циклів, більшість з яких ніде не виставлялись, а окремі були востаннє виставлені у 2000 році. Твори об’єднує те, що зовні вони наче прості, але цією простотою митець пишається, відкидаючи усе зайве і лишаючи те, що він хотів донести до людей. Чудова колористика, поєднання фігуративного і не фігуративного зображення – усе це картинах художника.

Керуючий партнер галереї Леся Корсак розповіла основні життєві і творчі віхи Петра Бевзи.
“Петро Бевза займається не лише живописом, він скульптор, фотограф, займається ленд-артом, відео артом, за його сюжетом було знято фільм. Окрім того, має талант поета.”, – зазначила Леся Корсак.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька: ” Колись Флобера запитали чий праобраз мадам Боварі. Він відповів: “Мадам Боварі – це я”. Те, що ми бачимо – це художник. Задумливий, пригнічений, веселий. Художник, працюючи над полотном, лишає в ньому частинку себе, свого світу. Разом з тим, він відображає наше життя, наш час, нашу присутність в тих речах.”
На запитання чи може мистецтво стати зброєю для України, Петро Бевза відповідає, що у художників немає іншого вибору.
“Немає художників, які живуть минулим. Ми всі сучасники. Головне вчасно реагувати на виклики сьогодення. А події в Україні лише загострюють ці виклики. Кожен з нас робить той вибір, який він робить самостійно. В моїй ділянці, я бачу ці виклики в пропорціях. Буду намагатись побудувати інший час простір”, – ділиться художник.
На виставку завітали й луцькі художники, які поділилися враженнями від творів. Зокрема, мисткиня Галина Івашків порівняла картини митця зі спалахами блискавки.
Волинська майстриня Катерина Ганейчук: “Перша думка, яка мені прийшла – алхімік. Ви замішуєте людське з Божим. Ви закладаєте багато символів – і виноградні лози, стежки, драбини. В той же час Ви берете світло , землю. Це не просто живопис, це вибухова, даюча енергію поверхня.”
Виставка діятиме до кінця травня.

Святкова фотосесія для жінок VolWest Group

10 березня відбулася святкова фотосесія для співробітниць Інвестиційної Групи VolWest Group.
Такий особливий весняний подарунок з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру зробила компанія для своїх жінок-співробітниць, подарувавши сертифікати на професійну фотосесію.
На кілька годин керівники, менеджери і маркетологи компанії перетворилися на фотомоделей, обравши для себе свій образ.
Автором світлин стала луцька фотографка Лідія Кожевнікова.
Цей оригінальний подарунок дозволив кожній працівниці відкрити в собі нове, змінити світовідчуття, отримати масу позитивних емоцій і життєвого заряду.
Задум вдався! Адже зі світлин на нас дивляться впевнені, енергійні, амбіційні і, разом з тим, мрійливі, загадкові і ніжні панянки.

Валентина Терех, директор з управління персоналом
Наталія Щур, керівник відділу стратегічного маркетингу
Наталія Приставська, менеджер з персоналу
Ольга Савченюк, корпоративний секретар
Ольга Волкова, менеджер з маркетингу
Яна Губчик, керівник відділу фінансового обліку
Тетяна Садовська, керівник відділу маркетингу
Андрієвська Ольга, менеджер зі зв’язків з громадськістю

Тетяна Чабан, головний бухгалтер

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ