Search
Close this search box.

У Луцьку презентували виставковий проект Миколи Кумановського «Гілля калин похилилося»

Напередодні святкування Дня Незалежності України у галереї сучасного мистецтва  «Арт-Кафедра» відбулась презентація виставкового проекту Миколи Кумановського «Гілля калин похилилося: Два погляди».

В експозиції шість нових робіт художника-сучасника,  присвячені нашому трагічному сьогоденню. «Метафоричний реалізм Кумановського не кожен може зрозуміти через призму його творів, але цього разу художник зробив крок назустріч глядачам. На його полотно «Небесній Сотні присвята» загиблі йдуть на небо, але небо над їхніми головами блакитне, сповнене надії і віри, що їх жертва недаремна. Картина  «Російська тапорная работа» демонструє ситуацію події на сході: відрубана рука у вишиванці та дві пташки – дві області, які зараз кормляться крихами… «Ремонтна майстерня» – робота, яка волає до людей задуматись: а чи нормально ремонтувати бронежилети, кожного дня, наряду з побутовими приладами, іншими речами… Люди, задумайтеся! Невже ми звикаємо жити в війні?.. Так хоче сказати художник… Через роботи «Донбаська Мадонка», «Куль-баби квітнуть» та «Весна на Донбасі»  Кумановський  показує огидну  реальність подій, що відбуваються на сході нашої країни. Донбас, ніби продажна жінка, маскується за війною, але виставляє себе на продаж… Цинізм і жорстока правдива реальність у кожному мазку, штриху, на кожному полотні цієї серії робіт Миколи Кумановського», – розповіла керуючий партнер галереї Леся Корсак.

Влучним доповненням цієї міні-виставки стала низка малюнків дітей – учасників тематичного майстер-класу Миколи Кумановського «Передчуття громадянської війни». Небайдужістю роздумів про долю України означено єдиний концептуальний ряд цих, нерівнозначних за художнім виконанням експонатів. Однак незалежно від авторства (чи ним є досвідчений, знаний митець або ж зовсім юний школяр-початківець) кожен твір порушує безліч актуальних, гострих, а подекуди просто болючих психологічних, історико-естетичних питань, спонукаючи глядача до напруженої роботи розуму та почуттів.

Виставка, присвячена Дню Незалажності України, який цього річ є непростим: з болем, сльозами та втратами. «У цій виставці зустрілись два погляди: погляд зрілого автора та дитячий. Картини та малюнки відображають водночас гнів, злість, боязнь війни та надію на краще. Ми не могли оминути таку важливу подію, як День Незалежності України, тому й вирішили зробити цю тематичну виставку. Усі бажаючі протягом двох тижнів матимуть нагоду переглянути роботи», – розповіла Корсак.

СОК «Адреналін Сіті» відзначив День народження!

У Луцьку вдруге відбувся зелений вело-екофест «Адреналін», присвячений шостій річниці спортивно-оздоровчого комплексу «Адреналін Сіті».  Більше двох сотень любителів велосипедів і активного відпочинку спочатку проїхалися великою колоною через усе місто, а згодом на «Адреналіні» змагалися, виграючи призи, їли гамбургери, запиваючи квасом, і пеклися на сонці, очікуючи кульмінації – розіграшу головного призу у 6 тисяч гривень.


З вітальним словом до учасників свята звернулася директор «Адреналін Сіті» Ірина Мордик:

Сам велопробіг побачила добра половина Луцька: учасники проїхалися головними вулицями міста яскравою колоною. До речі, цього річ було змінено трасу, протяжність якої становила 15 кілометрів. Велосипедисти скандували «Слава Україні – Героям слава!», сміялися і позували перехожим, які в свою чергу теж вигукували вітання учасникам свята.

Після  велопробігу на території “Адреналін Сіті” учасники фесту змагалися, їли гамбургери, дивилися виступи майстрів бойового гопака і капоейри і вигравали призи.


Крім того, на святі презентували оригінальний вело-екоавтомобіль – вело-рикші, який альтернативний екологічно чистий транспортний засіб.

Головний приз – сертифікат на 6 тисяч гривень від магазину “Велозона” виграв лучанин, номер якого випав у лотереї.

“Наш Край” у Камінь-Каширському відзначив перше десятиліття!

2 серпня у Камінь-Каширському було весело, гамірно та людяно. Адже, крім престольного свята Храму св. Пророка Іллі в цей день відбувалося ще безліч подій. Зокрема, однією з найяскравіших стало Свято покупця у першому і єдиному на сьогодні супермаркеті «Наш Край» з нагоди відзначення його першого десятиріччя.
З вітальним словом до всіх присутніх звернулася директор супермаркету «Наш Край» Олена Володимирівна Зубко. «Сьогодні ми відзначаємо серйозний ювілей – перше десятиліття нашого супермаркету «Наш Край». Він відкрився рівно десять років тому у цей же день і досі залишається улюбленим місцем, де мешканці нашого міста та навколишніх населених пунктів здійснюють покупки» , – наголосила пані Олена.


Слова вдячності висловила вона й  усім покупцям, без яких «Наш Край» не був би таким успішним. «Кожного дня ми раді вас бачити у нас, пропонуючи лише найсвіжіші продукти та якісні товари. Ми готові враховувати всі ваші побажання та задовольняти ваші найвибагливіші потреби. І, якщо порахувати відвідувачів за рік і помножити це число на ювілейне десятиліття, то рахунок піде на сотні тисяч», – зауважила директор супермаркету. До речі,  «Наш Край»  у  Камінь- Каширському  входить у трійку кращих серед 182 закладів мережі загалом в 14 областях України.
Зі словами вітання виступив і голова Камінь-Каширської міської ради Василь Бондар, який привітав колектив «Наш Край» з ювілеєм і побажав подальших успіхів та розвитку!
Весело і гомінко було цього дня біля супермаркету і від щасливого дитячого щебету, адже для них було організоване ціле дитяче свято з безліччю подарунків. Натомість, дорослі залишилися задоволені цінними призами, власниками яких вони стали завдяки розіграшу на Святі покупця!


Вітаємо переможців, а супермаркету «Наш Край» бажаємо процвітання на наступну сотню років!

ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ